fbpx
Γενική

Η Ατζέντα της Εβδομάδας

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009
Σήμερα γιορτάζουν: ΕΛΕΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΝΑΝΤΙΑ.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα την πόλη της Ξάνθης με το παρακάτω πρόγραμμα.
12.30 το μεσημέρι: Επίσκεψη στη Δημοτική αγορά και την κεντρική αγορά της πόλης μας.
13:15. Εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία, απέναντι από το Ρολόι (αρχή Βασιλέως Κωνσταντίνου). Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τοπικά Μ Μ Ε. Στη συνέχεια περιοδεία στα στέκια της Νεολαίας.
8.30 μμ.: Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης καλεί τους εκπροσώπους των κομμάτων και των συνασπισμών που θα συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου 2009 και ώρα 13.00 από Δημαρχιακό Μέγαρο, με θέμα τη διάθεση και κατανομή των χώρων υπαίθριας διαφήμισης του Δήμου Ξάνθης στα υποψήφια κόμματα για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο.

13:00 Συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο
Μεταξύ του Δημάρχου και εκπροσώπων υποψήφιων κομμάτων ευρωεκλογών για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο.

(19.00) Στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης και η ΦΕΞ στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009 οργανώνουν εκδηλώσεις για ενήλικες με προβολές ντοκιμαντέρ, διαλέξεις και αστροβραδιές.
Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 18.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης και η ΦΕΞ στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009 οργανώνουν εκδηλώσεις για παιδιά με προβολές ντοκιμαντέρ, εργαστήριο ζωγραφικής και αστροβραδιές.

Παρασκευή 22 Μαΐου
Σήμερα γιορτάζουν: ΑΙΜΙΛΙΟΣ, ΚΟΔΡΟΣ.

Την Παρασκευή 22-5-2009 ο βουλευτής Ν. Έβρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άκης Γεροντόπουλος θα επισκεφθεί το Νομό μας στις 8:00 το βράδυ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ.
Δημοτικό Συμβούλιο Βιστωνίδας Με 21 θέματα ημερήσιας Διάταξης θα γίνει στο

Παρουσίαση του Νέου βιβλίου του Θανάση Σκρουμπέλου «ο μπαλτάς και άλλες ιστορίες» θα μιλήσουν Θανάσης Σκρουμπελός, συγγραφέας Κωνσταντίνος Γούναρης Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (Βασιλίσσης Σοφίας 8 Ξάνθη τηλ.25410 84085 στης 7:30 η ώρα

Δημοτικό κατάστημα στης 11:00 η ώρα
(21.00) Στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ μουσική Σκηνή- AVANX FESTIVAL- Live Blaine Reininger.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης 21:00 Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών «ΓΕΦΥΡΑ»
Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Θεατρική Παράσταση «ΡομπέρτοΤσούκο» του Mpernan Mari Koltes

Σάββατο 23 Μαΐου

(12.00) Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ. Αφιέρωμα- Μέρες Ραδιοφώνου – A FACE IN THE CROWD / ELIA KAZAN 1957 και ώρα 21.00- GOOD MORNING VIETNAM /BARRY LEVINSON- 1987.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης 19:00 Εκδήλωση Γαλλικών Α βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξανθής «Μικροί Γαλλόφωνοι στη σκηνή» Ελάτε να ανακαλύψετε το Παρίσι, τη Λυών, το Μονακό και πολλές άλλες περιοχές της Γαλλίας οι οποίες ξεδιπλώνονται μέσα από εικόνες και λέξεις των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 1 ου Ισπανόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ξάνθη, το Σάββατο 23 Μαΐου, το Ίδρυμα θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η Μ.Κ.Ο, Εντροπία, διοργανώνουν εκδήλωση- αφιέρωμα για τα 50 χρονιά της Κουβανικής επανάστασης. Θα φιλοξενηθεί στις 20:00, ο Πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα, κύριος Hermes Herrera Hernandez που θα μιλήσει με θέμα: «50 χρόνια Κουβανική επανάσταση- Η Κούβα σήμερα». Θα προηγηθεί στις 19:00 η προβολή του 45 λεπτου ντοκιμαντέρ:«Ο Έρωτος, η Πολιτική, η Επανάσταση» που είναι βασισμένο στα ομότιτλα βιβλίο και αφηγείται τη ζωή και τη δράση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα από «Τη γέννηση του μέχρι τη δολοφονία του στη Βολιβία». Περιλαμβάνει πολλά ανέκδοτα στιγμιότυπα από τα αρχεία της Δημοκρατίας της Κούβας και καινούρια πλάνα από την Κούβα του σήμερα. Μετά το τέλος της ομιλίας του Πρέσβη της Κούβας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σχετικά Άρθρα