fbpx
Γενική

Επίσκεψη παλαιών προσκόπων στο Οχυρό της Νυμφαίας

Το πρωί της Κυριακής 17 Μαΐου 2009 οι Παλαιοί Πρόσκοποι της Ξάνθης επισκέφθηκαν το οχυρό της Νυμφαίας Κομοτηνής όπου στις 6 και 4 Απριλίου του 1941 γράφτηκαν από τους Έλληνες Στρατιώτες νέες σελίδες δόξης.
Προηγήθηκε εκκλησιασμός στον καθεδρικό Ναό της Κομοτηνής, καφές στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου Κομοτηναίων και ακολούθως προσκύνημα στον ένδοξο χώρο του οχυρού της Νυμφαίας.
Ο Πρόεδρος Στρατηγός κ Φωτιάδης Ν. κατέθεσε στεφάνι από δάφνη στο ηρώο πεσόντων, έψαλαν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθησε ξενάγηση ενημέρωση από του Διοικητή του Λόχου.
Η επίσκεψη- προσκύνημα μέσα στο οχυρό το οποίο συντηρείται από το Δ Σ Σ και την 29 η Ταξιαρχία (με το 511 Τάγμα Πεζικού) ήταν συγκινητική για όλους μας.
Οι πρόσκοποι έφαγαν παραδοσιακή φασουλάδα, τραγούδησαν προσκοπικά τραγούδια, χάρηκαν το καταπράσινο τοπίο και τις πεντακάθαρες εγκαταστάσεις του φυλακίου και θυμήθηκαν παλιές προσκοπικές εποχές.
Το απόγευμα με γεμάτα τα πνευμόνια καθαρό αέρα και την ψυχή Εθνική υπερηφάνεια επέστρεψαν στην Ξάνθη.
Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στον Στρατηγό Διοικητή του Δ Σώματος κ Σαμπάτη Ξιφαρά στον Ταξίαρχο της 29 ης Ταξιαρχίας κ Αθανάσιο Ζάχο και τον Διοικητή Φυλακίου και τους οπλίτες για την περιποίηση. Ήταν όλα άψογα. Ο αδελφός παλαιός πρόσκοπος Μίμης Μαυρόπουλος με το ακορντεόν του (τροβαδούρος) και οι καλλίφωνοι τραγουδιστές πρόσκοποι έκαναν ιδιαίτερα ευχάριστη την ατμόσφαιρα το τσίπουρο και το κρασί του παλαιού προσκόπου Χρήστου Χούχου απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων.
Η επόμενη επίσκεψη των Παλαιών Προσκόπων θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στο οχυρό του Ρούπελ.
Από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα