Γενική

Επίσκεψη του Νομάρχη Ξάνθης στο έργο βελτίωσης του δρόμου Ξάνθης- Εχίνου, σε Μύκη και Σέλερο

Την Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης επισκέφθηκε το υπό εκτέλεση έργο στο 19 ο χλμ της εθνικής οδού Ξάνθης- Εχίνου. Πρόκειται για μια ακόμη διάνοιξη, στην συνέχεια άλλων που προηγήθηκαν, στο πολύ στενό τμήμα του δρόμου μεταξύ Σμίνθης και Γλαύκης. Μετά το τέλος αυτής, απομένει ένα μήκος περίπου 1.000 μέτρων για την δημιουργία, και σε αυτό το σημείο, ενός δρόμου ικανού πλάτους.
Στην συνέχεια επισκέφθηκε τους οικισμούς Μύκης και Σμίνθης. Στον οικισμό της Μύκης επιθεώρησε το ολοκληρωθέν αντιπλημμυρικό έργο σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο και συζήτησε με τους κατοίκους τα υπό εξέλιξη έργα στην περιοχή. Πλέον αυτών, ερωτηθείς, διατύπωσε την άποψη ότι η επιλογή του κ. Αχμετζίκ Ριτβάν στο ευροψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι για τον Νομό Ξάνθης, για την μειονότητα και για την περιοχή μια απόδειξη σεβασμού αλλά και τιμή. Σημείωσε επίσης, ότι από φέτος, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι κατ’ επάγγελμα αγρότες και όσες κατηγορίες καθορίζονται από την απόφαση του παραπάνω Υπουργείου, δεν θα καταβάλουν αντίτιμο για την συμπλήρωση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ για την λήψη των επιδοτήσεων, γεγονός σημαντικό για χιλιάδες αγρότες. Έπειτα επισκέφθηκε τον οικισμό της Σμίνθης.
Την Κυριακή 17 Μαΐου 2009 ο Νομάρχης επισκέφθηκε τον οικισμό του Σελέρου και είχε συζητήσεις με κατοίκους της περιοχής για συγκεκριμένα προβλήματα του οικισμού, αλλά και του ευρύτερου χώρου. Ένα από αυτά αφορούσε την κατασκευή γέφυρας για την σύνδεση 150 και πλέον οικογενειών που χωρίζονται από τον υπόλοιπο οικισμό από τον εκεί χείμαρρο. Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη ενταχθεί στους Αυτοτελείς Κεντρικούς Πόρους (ΚΑΠ) της Νομαρχίας και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η εκτέλεσή του.
Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης σχετικά δήλωσε: «Η πολιτική είναι αποτέλεσμα και προσφορά στους πολίτες. Ο διάλογος μαζί τους είναι ο καλύτερος οδηγός και σύμβουλος για λιγότερα λάθη. Όσον αφορά τον δρόμο Ξάνθης- Εχίνου, παρότι είναι εκτός ευθύνης μας, κατασκευάζοντάς τον τμήμα- τμήμα, σχεδόν ολοκληρώνουμε την βελτίωση του στο πιο δύσκολο σημείο δρόμου του Νομού».

Σχετικά Άρθρα