Γενική

Ο Δήμος Ξάνθης απέκτησε νέα στέγη

Από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να λειτουργεί το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος- Υπογράφηκε χθες το συμβόλαιο αγοράς
Το συμβόλαιο αγοράς του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία υπογράφηκε χθες το μεσημέρι από τον Δήμαρχο Μιχαήλ Στυλιανίδη και την εκπρόσωπο της Τράπεζας, υποδιοικητή κυρία Λούρη στο Δημαρχιακό Κατάστημα και συγκεκριμένα στο γραφείο του Δημάρχου.
Το εν λόγω κτίριο, το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου από τον Σεπτέμβριο, κτίστηκε το 1965 και είναι προϋπολογισμού 6.800.000 ευρώ. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο και φέρον οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα. Έχει συνολικό εμβαδόν ορόφων 1660 μ2 και συνολικό ύψος 13,00 μ. Αποτελείται από υπόγειο εμβαδού 750 μ2, ισόγειο εμβαδού 750 μ2, ημιόροφο εμβαδού 160 μ2 και όροφο εμβαδού 750 μ2.
Με τη νέα χρήση του κτιρίου ως Δημαρχείο προβλέπονται διαρρυθμίσεις, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης και προσθήκη ασανσέρ για να είναι προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ.
Ειδικότερα προβλέπονται:
1. Ισόγειο: Χολ Συναλλαγών, Γραφεία: Αντιδημάρχου, Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών, Προϊσταμένης Διοικητικών, Προϊσταμένης Αστικής Κατάστασης, Εσόδων, Ταμείου, Δημοτολογίου, Ληξιαρχείου, Αλλοδαπών, Διοίκησης, Μηχανοργάνωσης, Προσωπικού, Πρωτοκόλλου, Τηλεφωνικού Κέντρου, Πληροφοριών, Κλητήρων, Κυλικείου και WC.
2. Ημιόροφος: Γραφείο Προμηθειών, Λογιστήριο, γραφείο κτηματολογίου, γραφείο Προϊσταμένης Οικονομικών, γραφείο Διπλογραφικού και WC.
3. Όροφος: Γραφείο Δημάρχου και Γραμματεία, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Γραμματεία και Γραφείο Προέδρου Δημ. Συμβουλίου, αίθουσα συνεδριάσεων της Δημαρχιακής Επιτροπής, γραφείο Συμβούλων, γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, Νομική Υπηρεσία, Χώρος Αναμονής και WC.
4. Υπόγειο: Λεβητοστάσιο, Θησαυροφυλάκιο, Αρχεία.

Σχετικά Άρθρα