Γενική

Συναυλία του συγκροτήματος Eli Yamin Blues Band

Στην Ξάνθη στις 26 Μαΐου από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την Στέγη Πολιτισμού του Δήμου και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2009 στις 20:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κων/νος Μπένης» και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα διοργανώνουν συναυλία με το συγκρότημα Eli Yamin Blues Band στην Καπναποθήκη «Π».
Το συγκρότημα Έλι Γιάμιν Μπλουζ Μπαντ απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και παρουσιάζει την ποικιλία και την ομορφιά των μπλουζ, ενός από τα πρωταρχικά αμερικανικά μουσικά είδη. Το μουσικό αυτό σχήμα εξερευνά την ανακουφιστική δύναμη της μουσικής και το εύρος της- από τα spirituals έως την κλασική μουσική, και από το μπίμπομπ έως τη φολκ. Η μουσική τους είναι ορισμένες φορές έντονη και παθιασμένη, και άλλες φορές ήρεμη και καθησυχαστική. Το συγκρότημα εξερευνά τη μοναδική ικανότητα που έχουν τα μπλουζ να ενώνουν τους ανθρώπους. Εκτός από εμπνευσμένοι ερμηνευτές, τα μέλη του Έλι Γιάμιν Μπλουζ Μπαντ είναι καταρτισμένοι εκπαιδευτές. Διδάσκουν στο Πρόγραμμα Τζαζ Μουσικής στο Λίνκον Σέντερ της Νέας Υόρκης, τη Σχολή Τζούλιαρντ, και τη Σχολή Μουσικής του Μανχάταν. Στη διάρκεια των παραστάσεων τους με το πρόγραμμα «Ο Δρόμος του Ρυθμού», το κοινό θα νιώσει την «ξεσηκωτική» δύναμη των μπλουζ, όπως υπόσχεται ο επικεφαλής του συγκροτήματος Έλι Γιάμιν.
Το Eli Yamin Blues Band απαρτίζουν:
Έλι Γιάμιν (πιάνο και φωνή). Πιανίστας της τζαζ, συνθέτης, εκπαιδευτής, επικεφαλής του συγκροτήματος. Ο Γιάμιν έχει παίξει σε πολλά κονσέρτα και φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Προγράμματος Τζαζ και Θεάτρου και διευθυντής της Ακαδημίας Τζαζ στο Λίνκον Σέντερ της Νέας Υόρκης. Σχεδιάζει και παρουσιάζει εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα σε μαθητές και καθηγητές μουσικής.
Σανέλ Κρίτσλο (τούμπα). Αποφοίτησε από την Ακαδημία της Σχολής Τζούλιαρντ και από τη Σχολή Μουσικής του Μανχάταν. Το 2004 ίδρυσε το Κουιντέτο Πνευστών Σακούρα. Έχει βραβευτεί από την Ορχήστρα Γκράμερσυ της Νέας Υόρκης και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Κάρνεγκυ Χωλ, το Λίκνκον Σέντερ, τη Σχολή Τζούλιαρντ και αλλού. Ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στην τούμπα, στο Πανεπιστήμια της Πενσυλβανίας με τον Βέλβετ Μπράουν.
Κέιτ Μαγκάρυ (φωνή). Σπούδασε Αφρο- αμερικανική μουσική και τζαζ στο Πανεπιστήμια της Μασσαχουσέτης με καθηγητές τους σπουδαίους μουσικούς Οράτιο Μπόυερ και Άρτσι Σεπ. Έχει λάβει μέρος σε περιοδείες εντός και εκτός Αμερικής. Πρόσφατα συμμετείχε σε τζαζ φεστιβάλ στην Ισπανία και στην Αμερική. Η τελευταία της δισκογραφική δουλειά ήταν υποψήφια για βραβείο Γκράμυ.
Λαφρέυ Σάι (ντράμερ). Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη από το 2000. Η Σάι έχει λάβει μέρος σε πολλά εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα στην Αμερική και σε άλλες χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ιταλία. Πολωνία και Ελβετία. Ηταν διευθύντρια του προγράμματος Μουσικά Όργανα για Παιδιά που χρηματοδότησε η Οργάνωση Τζαζ του Οχάιο.
Το συγκρότημα βρίσκεται στην Ελλάδα για περιοδεία στα Ιωάννινα, τη Δράμα και την Ξάνθη, στα πλαίσια του προγράμματος «Ο Δρόμος του Ρυθμού», μια συμπαραγωγή του Προγράμματος Τζαζ Μουσικής στο Λίνκον Σέντερ, του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη, η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 25410 29282 και 26635.

Σχετικά Άρθρα