Γενική

Ο Αλέκος Κοντός έλυσε και το θέμα του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό

Μετά από ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Ειδική σύσκεψη για το νομό Ξάνθης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Υπουργείο Χωροταξίας και Δημοσίων έργων παρουσία πρ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέκου Κοντού (με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η σύσκεψη) του Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος, Χωροταξίας κ. Ευάγγελου Μπαλτά, της Δημάρχου Αβδήρων κας Εύας Τσακίρη, του Δημάρχου Τοπείρου κ. Στέλιου Χατζηευαγγέλου και του Δημάρχου Σταυρούπολης κ. Γιώργου Καρασακαλίδη.
Ο Ξανθιώτης υπουργός και οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι με το Ειδικό Χωροταξικό κατόρθωσαν τελικά να λάβουν την θετική απάντηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ και να πάρουν μάλιστα εγγράφως και τις δεσμεύσεις αυτές, ότι η ΚΥΑ για την συνθήκη Ραμσάρ την οποία έχουμε στα χέρια μας ως Ξάνθη υπερισχύει του ειδικού Χωροταξικού.
Έτσι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα ούτε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα στην υλοποίηση της τουριστικής μονάδας στο κάμπινγκ του Μυρωδάτου και στις επενδύσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στην ορεινή Σταυρούπολη.
Μάλιστα οι δήμαρχοι έλαβαν και την διαβεβαίωση από τον κ. Μπαλτά ότι θα υπάρξουν και διευκρινιστικές επιστολές προς τους Δήμους για να μην υπάρχουν αυθαιρεσίες και διαφορετικέ ερμηνείες από τους εκάστοτε υπαλλήλους των υπηρεσιών.
Οι Δήμαρχοι δήλωσαν ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή. Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Καρασακαλίδης δήλωσε στην XanthiNews: «Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα όσον αφορά στους όρους δόμησης για το Δήμο Σταυρούπολης. Με την παρέμβαση του Γ.Γ. πιστεύουμε ότι θα λυθεί οριστικά. Όπως έχουν κατατεθεί οι χάρτες γίνονταν μια εξαίρεση ιδιαίτερη στη μέση Ροδόπη που είναι ο Δήμος Σταυρούπολης ενώ αριστερά στην περιοχή του Παρανεστίου και στην πλευρά της Δράμας υπήρχαν άλλοι όροι δόμησης όπως και στην δεξιά πλευρά του Δήμου Μύκης υπήρχαν άλλοι όροι δόμησης. Αλλά μετά την παράσταση που κάναμε οι τρεις Δήμαρχοι, της κας Τσακίρη, του κου Χατζηευαγγέλου, την δική μου και του κ. Κοντού. Ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε ότι θα άρει αυτούς τους όρους και θα εντάξει στην περιοχή στην ευρύτερη Δυτική Ροδόπη».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δήμαρχος Εύα Τσακίρη που δήλωσε ικανοποιημένη από την εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα