Γενική

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης στο πλευρό των εργαζομένων του Καζίνο

Μετά από καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του «ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ» το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι διαπιστώνει «την εκμετάλλευση της διοίκησης της επιχείρησης VIVERΕ Α.Ε. ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ, μιας κερδοφόρας επιχείρησης, προς τους εργαζόμενους της, την απόφαση της να μετατρέψει παράνομα και καταχρηστικά μονομερώς τις ατομικές συμβάσεις 75 εργαζομένων από πλήρη σε εκ περιτροπής απασχόληση, 4 ήμερη εβδομαδιαία απασχόληση, με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους για αόριστο χρονικό διάστημα και μας αναγκάζει να αντισταθούμε και να βάλουμε φρένο στον οποιονδήποτε προσβάλλει το εργασιακό δικαίωμα των ανθρώπων που υπηρετούμε.
Παρά τις υποσχέσεις της επιχείρησης ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία αλλαγή εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σήμερα μα πρόσχημα τη διεθνή κρίση και καταπατά τους νόμους και την εργατική νομοθεσία, τη σύμβαση αλλά και τις υποσχέσεις της απλά και μόνο για να διατήρησει την υπερκερδοφορία της.
Η εργοδοτική αυθαιρεσία του «ΚΑΖ1ΝΟ ΞΑΝΘΗΣ» δεν έχει όρια η οποία έχει αποθρασυνθεί με την συμπεριφορά της.
Καλούμε όλους σάς να συμβάλλετε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να υποχρεώσουμε στην εταιρεία την πλήρη απασχόληση τον προσωπικού και τον αυστηρό και οικονομικό έλεγχο σύμφωνα με τους νόμους και την άδεια λειτουργίας της επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις αλλά και την άμεση αποτελεσματική ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Οι εργαζόμενοι κι εμείς μαζί είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά με κάθε μέσο για να προστατέψουμε τη δουλειά και τα δικαιώματα μας».

Σχετικά Άρθρα