Γενική

Παρουσίαση ποιητικών συλλογών Έλενας Ψαραλίδου- Φιλιππιτζή

«Ποτέ δεν θα βρέξει τριαντάφυλλα .Αν θέλουμε περισσότερα, πρέπει να φυτέψουμε κι άλλες τριανταφυλλιές» ΤΟΜΑΣ ΕΛΙΟΤ.
Όταν συμπράττει το ταλέντο, με την καλλιέργεια της ποιητικής Διανόησης τότε το αποτέλεσμα είναι η επιτυχία.
Το αίσθημα της επιτυχίας πρέπει να νιώσαμε όλοι μας το βράδυ στις 8 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με την παρουσίαση του ποιητικού έργου της Κας Έλενας Ψαραλίδου Φιλιππιτζή. Ο γνωστός μας Ξανθιώτης Φιλόλογος- Συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος με τον γνωστό γλαφυρό του λόγο μας εισήγαγε στο ξεχωριστό ποιητικό ρεπερτόριο που παρουσίασαν οι δυο κυρίες: Μάρθα Παπαθανασίου ηθοποιός, και Έλενα Ψαραλίδου- Φιλιππιτζή ποιήτρια.
Άριστη ήταν η μουσική επένδυση των ποιητικών απαγγελιών, από την πιανίστα Έφη Ζαννή- Αναστασιάδου, και στο φλάουτο ο συνθέτης Δημήτρης Δοξάκης.
Όλο αυτό το ποιητικό προσκήνιο παρουσιάζεται με τη προβολή εικόνων ΤΟΥ αρχιτέκτονα – φωτογράφου Μιχάλη Θεμελή. Ο συνδυασμός των εικαστικών πινάκων με την ποιητική απαγγελία ήταν άκρως επιτυχής, προκειμένου να εκφραστεί λυρικότερη διάθεση της ψυχής.
Τα παρουσιασθέντα ποιητικά έργα ΑΦΗ ΣΚΙΩΝ και ΣΩΜΑΤΑ ΛΟΓΙΑ, εκφράζουν την ωριμότητα και την ευαισθησία της ταλαντούχου ποιήτριας Έλενας Φιλιππιτζή. Η κα Μάρθα Παπαθανασίου απέδωσε θαυμάσια τις συναισθηματικές αποχρώσεις τον ποιητικών στίχων,. με την σημαντική της σκηνική παρουσία.
Επανερχόμενοι στην αρχή του γραπτού μας, και στο στίχο του Άγγλου ποιητή τιμηθέντος με βραβείο Νόμπελ, ΤΟΜΑΣ ΕΛΙΟΤ ΣΤΕΡΝΣ. Επειδή, στον Ελλαδικό ορίζοντα, αλλά και παγκοσμίως, δεν βρέχει τριαντάφυλλα. Θα θέλαμε «να φυτέψουμε κι άλλες τριανταφυλλιές». Όπως η προαναφερθείσα τριανταφυλλιά της ποιητικής διανόησης.
Η πολύ καλά οργανωμένη αυτή ποιητική- μουσική βραδιά, με τη φροντίδα του διευθύνοντα του Ιδρύματος κ. Ουταντζή έκλεισε με την προσφορά σε μπουφέ προσφορά τερψιλαρυγγίων συνοδευόμενα από διάφορα ποτά.
παρέστησαν: Οι Γονείς της ποιήτριας- το ζεύγος Ψαραλίδη, η Αντιδήμαρχός Δήμου Ξάνθης κ .Σοφία Καραγιαννίδου, ο δικηγόρος κ. Γιώργος Παυλακάκης και πολλές φίλες και φίλοι της ποίησης και της μουσικής.

Μενέλαος Καρυωτάκης

Σχετικά Άρθρα