Γενική

Επιτυχημένη η παρουσία της Νομαρχίας Ξάνθης στο «Τουριστικό Πανόραμα 2009»

Της Μαίρης Δαληκριάδου
Επιτυχημένη η παρουσία της Νομαρχίας Ξάνθης στο «Τουριστικό Πανόραμα 2009» στην Αθήνα που έγινε από την Πέμπτη 7 Μαΐου έως και την Κυριακή 10 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα Αττικής παρουσία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, πολλών Βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, Νομαρχών, Δημάρχων μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Ζλάτκος, Ξένων Διπλωματικών Αντιπροσωπειών, παραγόντων του επαγγελματικού χώρου του τουρισμού, ξενοδοχειακών επιμελητηρίων, τουριστικών πρακτόρων και εκατοντάδων άλλων παρευρισκομένων.
Φέτος το περίπτερο της Νομαρχίας Ξάνθης ήταν μια από τις τρεις τιμώμενες περιοχές στην Έκθεση και για αυτό τον λόγο διοργανώθηκαν από την Νομαρχία Ξάνθης εκδηλώσεις στο περίπτερο της. Την πρώτη ημέρα στο σημείο βρέθηκαν οι αδερφές Μαγγίρα όπου με τον δικό του τρόπο παρουσίασαν την πόλη μας στους επισκέπτες. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η Νομός Ξάνθης ως τιμώμενη περιοχή, η δε σχετική τιμητική πλακέτα επιδόθηκε από την Βουλευτή κα. Άντζελα Γκερέκου. Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης χαιρέτησε την εκδήλωση αναφέροντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Θεωρούμε τιμή και ευκαιρία το γεγονός ότι η Ξάνθη, ο Νομός μας, είναι τιμώμενη περιοχή στο φετινό Τουριστικό Πανόραμα. Η Ξάνθη πριν από μία δεκαετία ήταν άγνωστη τουριστικά. Για πρώτη φορά προβληθήκαμε με την συμμετοχή μας, σε αυτήν την έκθεση, στο Τουριστικό Πανόραμα του έτους 1999. Έκτοτε, όμως έγιναν πολλά, με καθαρούς στόχους, με διαρκή, συγκροτημένη πορεία, με οργάνωση, με συνέπεια και με σημαντικά αποτελέσματα.
Ποιος είναι ο Νομός Ξάνθης; Είναι μια νέα, άγνωστη σε πολλούς, ιδανική για εξερεύνηση περιοχή της Ελλάδας, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Με πυλώνες την άθικτη φύση της, την παράδοση και τις σύγχρονες υποδομές, είναι ο νέος εναλλακτικός ελληνικός τουριστικός προορισμός.
Στους βιότοπους της Βιστωνίδας, του Λαγού, του Δέλτα του Νέστου, ο επισκέπτης συναντά, σε μοναδικές εικόνες και σε μεγάλους πληθυσμούς, ερωδιούς, κύκνους, φοινικόπτερα, φλαμίγκος, θαλασσαετούς και όχι μόνο. Μοναδικοί είναι οι μαιανδρισμοί του ποταμού Νέστου στο αισθητικό δάσος του, που διασχίζει κάποιος με κανώ, με ασφαλές ράφτιγκ και ζει την γαλήνη του, βαδίζοντας στα φυσικά μονοπάτια του. Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, που παραμένει διατηρημένη όπως πριν 1 αιώνα με τα αρχοντικά της, τους λιθόστρωτους δρόμους και τα σοκάκια της, είναι ένα μοναδικό ταξίδι, στην παράδοσή μας, στο παρελθόν. Σπάνιες φυσικές ομορφιές και εικόνες συναντά κανείς στο Παρθένο Δάσος, στην οροσειρά της Ροδόπης. Παντού υπάρχουν σύγχρονες υποδομές διαμονής, εστίασης και διασκέδασης, αλλά και άριστη οδική πρόσβαση, που συνεχίζεται εντός του Νομού μετά την έξοδο από την Εγνατία οδό, που τον διασχίζει.
Τελειώνοντας Κυρίες και Κύριοι, αν με ρωτούσατε για ποιον λόγο η Ξάνθη να είναι τιμώμενη περιοχή, θα απαντούσα με παράφραση του περυσινού μηνύματος του Υπουργείου της Τουριστικής Ανάπτυξης: «Αλήθεια, … έχεις πάει Ελλάδα;» λέγοντας «Αλήθεια, … έχεις πάει Ξάνθη;» γιατί εκεί την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο τόπος»».
Το περίπτερο της Νομαρχίας Ξάνθης χαρακτηρίστηκε εντυπωσιακό, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και πολλών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εθνικής και διεθνούς κλίμακας.
Την Παρασκευή 8 Μαΐου ο Νομάρχης Ξάνθης έδωσε συνέντευξη τύπου σε πολλά Αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αμέσως μετά την σκυτάλη ανέλαβε το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης όπου χόρεψε παραδοσιακούς Θρακιώτικούς χορούς ξεσηκώνοντας τους επισκέπτες της έκθεσης.
Το Σάββατο το βράδυ στο περίπτερο βρέθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας με τον κιθαρίστα Μανώλη Αδρουλιδάκη τραγουδώντας τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη.
Η παρουσία της Νομαρχίας Ξάνθης στην έκθεση ήταν αρκετά έντονη δίνοντας έναν άλλο τόνο στην προβολή του νομού μας. Ο επισκέπτης ενημερώνονταν άψογα από τους υπαλλήλους της Νομαρχίας όπου έδωσαν όλες αυτές τις ημέρες τον καλύτερό τους εαυτό με επικεφαλής την πρόεδρο της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Πέπη Στάνζιου.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Νομαρχία Ξάνθης και στον Νομάρχη κ. Παυλίδη όπου και αυτός ήταν όλες τις ημέρες παρών στην έκθεση δίνοντας στοιχεία και πληροφορίες για τον νομό μας, όπου ήδη διαφαίνεται να αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Σχετικά Άρθρα