Γενική

Μήνυμα του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιου Παυλίδη για την Γιορτή της Μητέρας

Για την Γιορτή της Μητέρας (10 Μαΐου) ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης, δήλωσε: «Κάθε χρόνο, η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα γιορτής για κάθε μάνα. Είναι μέρα αφιερωμένη στις μητέρες όλου του κόσμου, στα πρόσωπα που μας γεννούν, μας μεγαλώνουν, μας στηρίζουν, μας ενισχύουν, μας εμπιστεύονται, μας προστατεύουν, μας καταξιώνουν. Μια μέρα τιμής στο παγκόσμιο σύμβολο της πιο βαθιάς, αγνής και ειλικρινούς αγάπης, στον πυλώνα της οικογένειας, της κοινωνίας και του Έθνους.
Η μάνα, και στον τόπο μας, αποτελεί θεμέλιο λίθο της τοπικής κοινωνίας, φροντίζοντας, με κατάθεση ψυχής και μέσα από έναν καθημερινό αγώνα δρόμου για να τα βγάλει πέρα με πολλαπλούς και πολλές φορές συγκρουόμενους ρόλους, να γαλουχηθούν με αξίες και ιδανικά τα παιδιά της, ώστε να γίνουν ενεργοί και χρήσιμοι για την κοινωνία μας πολίτες. Ο ρόλος της είναι μοναδικός, ισχυρός και αναντικατάστατος για την τοπική οικογενειακή και κοινωνική συνοχή και ευρυθμία.
Η απόδοση τιμής και αισθημάτων σεβασμού, αγάπης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο της Μητέρας αποτελεί ελάχιστη αυτονόητη υποχρέωση όλων μας για όλα όσα με αυταπάρνηση μας προσφέρει.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες».

Σχετικά Άρθρα