fbpx
Γενική

Οι ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες στηρίζονται από το «ΑΞΙΟΝ»

Στα πλαίσια των εορτών νεολαίας 2009 τα Ιδ. Σχολεία «ΑΞΙΟΝ» δίνουν την ευκαιρία στο νέο πιανίστα Αλέξανδρο Σαρακενίδη να προσφέρει στο κοινό της περιοχής μας ένα πρόγραμμα με έργα Bach- Beethoven- Chopin- Debussy- Κωνσταντινίδη.
Το ρεσιτάλ θα δοθεί στο Δημοτικό αμφιθέατρο της Δήμου Ξάνθης- Κ. Μπένης- το Σάββατο 9 Μαΐου και στις 8.30 το βράδυ.
Ο Αλέξανδρος Σαρακενίδης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1989 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 7 ετών.
Το 2003, έγινε δεκτός- κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων- στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται φέτος στην τάξη του διπλώματος. (Διδάσκων- Ιγκόρ Πέτριν).
Απ’ το 2003- μέχρι και πρόσφατα- συμμετέχει σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
Το 2003, απέσπασε το 3 ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό « Konzerteum », ενώ το 2006, στον 22 ο πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου, του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, κέρδισε το 1 ο βραβείο.
Ακόμη, το 2007 διακρίθηκε με το 3 ο βραβείο, στον παγκόσμιο διαγωνισμό « Ευαγγελίας Τζιαρρή» στην Κύπρο και τέλος, τον Απρίλιο του 2009, βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο, στον διαγωνισμό «ΦΙΛΩΝΑΣ», που διεξήχθη στο Ωδείο Αθηνών.
Συμμετέχει σε πολλές συναυλίες Μουσικής Δωματίου και δίνει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ πιάνου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επιπλέον, έχει συμπράξει ως σολίστ με την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (1ο κοντσέρτο Tchaikovsky), κατόπιν διάκρισής του, σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Έχει παρακολουθήσει master classes πιάνου με τους Milena Molova, Γ. Χατζηνίκο, Bernd Goetzke, Δ. Τουφεξή και επίσης με τις Κατερίνα και Γιάννα Πολυζωίδου στο Linz (Bad Leonfelden) της Αυστρίας. Το 2008 μάλιστα, πήρε υποτροφία απ’ τον Ελληνοαυστριακό σύλλογο, για να παρακολουθήσει σεμινάριο μαζί τους. Πήρε άψογες κριτικές απ΄ τον Γάλλο πιανίστα Bernard Ringeissen, για την εκτέλεση της « Appassionata » του Beethoven, σε συναυλία που έδωσε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Σήμερα, παράλληλα με το Κ. Ω. Θ. , είναι φοιτητής ειδίκευσης πιάνου, στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας- Θεσσαλονίκη), στην τάξη του Ιγκόρ Πέτριν.

Σχετικά Άρθρα