Γενική

Ο νεοφιλελεύθερος τρόμος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Θ. Κουτελίδης*

Ο νεοφιλελεύθερος τρόμος σε όλο του το μεγαλείο βρίσκεται σε ακμάζουσα πορεία. Μέγας διδάσκαλος ο Μίλτον Φριντμαν ο υπέρμαχος της κοινωνικής και οικονομικής Ελευθερίας.
Η ασύδοτη αγορά να χαίρει εκτιμήσεως από το κεφάλαιο που του αποδίδει τα μέγιστα και το κράτος να μην μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα ελέγχου της αγοράς.
Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την χρονική περίοδο δεν θυμίζει σε τίποτα ούτε τον άλλο «μεγαλοοικονομόλογο» Τζων- Μέιναρντ Κέυνς ο οποίος υποστήριζε την αναδιανομή δηλαδή μέρους των κερδών του κεφαλαίου στις κατώτερες τάξεις, με τη μορφή κοινωνικών και άλλων παροχών, προκειμένου να αποφεύγεται η κοινωνική δυσαρέσκεια και οι αναταραχές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ακόμα πιο σκληρές εφαρμόζουν ότι και η παγκόσμια μυστική κυβέρνηση, τα παίρνουν από τον πολίτη και τα δίνουν στα δικά τους ταμεία (τράπεζες), η παγκόσμια δικτατορία της οικονομικής ολιγαρχίας με μοναδικό σκοπό τον έλεγχο και την υποδούλωση της ανθρώπινης θετικής σκέψης.
Αλίμονο σ αυτούς που θα εκφράσουν διαφορετική άποψη στον πολιτικό ,οικονομικό , κοινωνικό μονόδρομο που έχουν χαράξει για τις ανθρώπινες κοινωνίες.
Μόνος αντίλογος στον βάρβαρο πραγματικά κοινωνικό και πολιτικό τους φασισμό, αντιμαχόμενη μ αυτούς τους κύκλους, έχει μείνει η ορθόδοξος χριστιανική αντίληψης του κόσμου ,που προσπαθούν με δολίους τρόπους να υποβαθμίσουν και να εξουδετερώσουν.
Όποιος εξυπηρετεί τα σχέδια τους είναι και αρεστός τους, με αποτέλεσμα στον κόσμο που έχουν σχηματίσει να του αποδίδονται τιμές, συμφωνά με τον βαθμό του έργου που τους έχει προσφέρει.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η οικονομική και κοινωνική ολιγαρχία που μας παρουσιάζουν είναι μη αναστρέψιμη, ανάγοντας τους μετρίας ευφυΐας δικούς τους ανθρώπους σε υπεράνθρωπους λυτρωτές της ανθρωπότητας.
Δηλητηρίασαν την σκέψη μας, πατροπαράδοτες αξίες και διαχρονικά θετικά συναισθήματα έχουν εξαφανίσει από τις κοινωνίες μας.
Οι μετριότητες τους μπροστά στους φωτεινούς λειτουργικούς και ταπεινούς ανθρώπους, δεν μπορούν να αποδώσουν αυτά που περίμεναν για την καταστροφή του ανθρωπίνου είδους.

* Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Δημοκρατικής Αναγέννησης

Σχετικά Άρθρα