Γενική

Νέα ονόματα στα πολιτικά δρώμενα της Ξάνθης

Πώς βλέπει η ελάσσονα αντιπολίτευση την κίνηση αυτή;

Επιβεβαιώνονται πλέον οι φήμες για το νέο συνδυασμό, επικεφαλής του οποίου θα είναι ο επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, πολύ δυνατό και βαρύ όνομα στην τοπική κοινωνία. Ο νέος συνδυασμός είναι έτοιμος να κατέλθει στον πολιτικό στίβο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η ηγετική ομάδα αποτελείται από 5- 6 σοβαρούς επιχειρηματίες και άλλα ονόματα γνωστά στην τοπική κοινωνία με διακρίσεις ο καθένας στον χώρο του και όπως διαπιστώσαμε αρκετή όρεξη για δουλειά και προκοπή σε αυτόν τον τόπο. Η ομάδα δεν έχει κομματική απόχρωση και συμπεριλαμβάνει εξ ίσου ανθρώπους από το κυβερνόν κόμμα, αλλά και από τη μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση. Υπάρχουν επίσης και μερικά δυνατά ονόματα από την μειονότητα που ενδιαφέρθηκαν και συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συνδυασμό. Πώς βλέπει όμως η αντιπολίτευση την είσοδο του νέου συνδυασμού στην τοπική εκλογική αναμέτρηση; Η εφημερίδα «XANTHINEWS» ρώτησε τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης κ. Νίκο Ανταμπούφη, για την κίνηση αυτή.
«Είναι θετικό, καινούργιοι άνθρωποι να εμφανίζονται στο χώρο των δημοτικών δρωμένων της πόλης μας. Νομίζω ότι, όσο περισσότεροι άνθρωποι με ενδιαφέρον υπάρχουνε για τα «κοινά», τόσο καλύτερα είναι και βεβαίως, όσο και περισσότερες απόψεις υπάρχουνε, τόσο καλύτερα είναι», ανέφερε σε ένα σχόλιό του ο κ. Ανταμπούφης.
Νίκος Ανταμπούφης: «Περιμένουμε, από τη νέα παράταξη, να δηλώσει τον πολιτικό της λόγο»
Η ελάσσονα αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης, μέσω του επικεφαλής της Νίκου Ανταμπούφη, δηλώνει ότι, βλέπει θετικά την κίνηση αυτή και φυσικά η νέα παράταξη είναι καλοδεχούμενη. Πέρα από αυτό όμως, ο κ. Ανταμπούφης αναφέρει ότι, πρέπει σιγά- σιγά ο νέος συνδυασμός να «ανοίξει τα χαρτιά του», για να γνωστοποιηθεί το τι πρεσβεύει, αλλά και μέσα από ποιες διαδικασίες θέλει να παρέμβει στα δημοτικά δρώμενα. Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» αναφέρει: «Για μας τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο ότι, οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να είναι δημόσια, θα πρέπει να είναι ανοιχτή, δε θα πρέπει να «κρύβει τα χαρτιά της». Θα πρέπει φανερά στους πολίτες να δηλώσει το λόγο της τον πολιτικό».
Ο κ. Ανταμπούφης αναφέρθηκε και στη χειραγώγηση των κομμάτων, η οποία εμπλέκεται και με την πολιτικοποίηση, λέγοντας ότι, ο λόγος των δημοτικών παρατάξεων πρέπει να είναι πολιτικός, οφείλει όμως να μην είναι κομματικός.
Επικεφαλής του «Πολίτες για την Ξάνθη»: «Η τωρινή δημοτική αρχή βρίσκεται στο τέλος της»
Ο Νίκος Ανταμπούφης σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο της Ξάνθης, καθώς και το σύστημα του δήμου, όπως χαρακτηριστικά είπε, λέγοντας πως βρίσκονται στο τέλος τους, αφού με τον ένα ή τον άλλον τρόπο γίνεται φανερό, ότι έτσι όπως είναι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα