Γενική

Για όσους εργάζονται υπερβολικά και βγάζουν αρκετά χρήματα

Ένας πατέρας γυρίζει σπίτι από την εργασία του αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος, για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.
«Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
«Ναι βεβαίως, τι είναι;»
«Μπαμπά, πόσα χρήματα παίρνεις στη μια ώρα;»
«Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.
«Θέλω να ξέρω ακριβώς. Σε παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
«Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω 50 ευρώ την ώρα».
«Ωχ», απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω. «Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις 25 ευρώ;»
Ο πατέρας εξαγριωμένος λέει, «εάν ο μόνος λόγος που ρώτησες είναι για να δανειστείς κάποια χρήματα και να αγοράσεις ένα ακόμη ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ’ ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου, γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες».
ΤΟ μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα. Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;
Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται». Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα 25 ευρώ και επιπλέον δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά».
Πήγε λοιπόν στο δωμάτιο του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.
«Κοιμάσαι γιε μου;» ρώτησε.
«Δεν κοιμάμαι» , απάντησε το αγόρι.
«Σκεφτόμουν, ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα», είπε ο μπαμπάς. «Ήταν μια δύσκολη ημέρα και έβγαλα την κούρασή μου σε σένα. Εδώ είναι τα 25 ευρώ που μου ζήτησες».
Το παιδί έτρεξε κατ ευθείαν επάνω του χαμογελώντας. «Σε ευχαριστώ μπαμπά!» , φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα. Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει πάλι να νευριάζει. Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του και κοιτάζει τον μπαμπά του.
«Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά;» γκρίνιαξε ο πατέρας του.
«Επειδή δεν είχα αρκετά… αλλά τώρα έχω!» απάντησε το παιδί. Και συνέχισε: «Μπαμπά, έχω 50 ευρουλάκια τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια ώρα από το χρόνο σου; Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι. Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί»…

Σχετικά Άρθρα