Γενική

Υπερκομματικός ο Αλέκος Κοντός για το συμφέρον του τόπου μας

Μετά από παρεμβάσεις του πρ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προωθήθηκαν έργα και θέματα αρχών και φορέων της περιοχής μας στο κέντρο

Ο Βουλευτής Ξάνθης και πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός παρέδωσε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τις προτάσεις των Επιμελητηρίων της Θράκης για την υλοποίηση ενός προγράμματος που αφορούν στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της βιομηχανικής παραγωγής στη Θράκη.
Προηγήθηκαν συσκέψεις τόσο με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννη Παπαθανασίου όσο και με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Αθανάσιο Μπούρα, όπου ο κ. Κοντός και οι κ. κ. Π. Ανδρικόπουλος και Β. Σκαρλάτος εξέθεσαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Θράκης λόγω της οικονομικής κρίσης. Προγραμματίστηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Πέραν αυτών, την Τρίτη 28 Απριλίου, με πρωτοβουλία του κ. Κοντού και με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων και Κοινοταρχών του Νομού, καθώς και του Προέδρου της Αναπτυξιακής Ξάνθης και του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ , παρουσία του κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, πρώην Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Εφαρμογών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πορεία έγκρισης και υλοποίησης δημοσίων έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007- 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η ένταξη και προέγκριση δημοπράτησης 2 νέων έργων του Δ. Μύκης, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, η έγκριση αγροτικής οδοποιίας του Δ. Τοπείρου ύψους 1 εκατ. ευρώ, η έγκριση 2 δημοσίων έργων του Δ. Αβδήρων, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, η έγκριση 2 έργων του Δ. Σελέρου, ύψους 1, 2 εκατ. ευρώ, η έγκριση αγροτικής οδοποιίας του Δ. Βιστoνίδας , ύψους 500.000 ευρώ, η έγκριση αγροτικής οδοποιίας του Δ. Ξάνθης, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και η κατασκευή 8 λιμνοδεξαμενών στον ορεινό όγκο Εράνου, Ασκύρων, Κιμμερίων, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.
Επίσης, εγκρίθηκαν, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Αθανάσιο Νάκο η δαπάνη για την εκπόνηση μελετών για έργα ΟΠΑΑΧ των Κοινοτήτων Σατρών, Θερμών και Κοτύλης και Δ. Σελέρου, ύψους 435 .000 ευρώ, καθώς επίσης και η επιχορήγηση με 700.000 ευρώ των Δήμων και των Κοινοτήτων του Ν. Ξάνθης για κάλυψη εκτάκτων αναγκών.
Επίσης, εγκρίθηκε η χορήγηση ποσού 300.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΞ για τη κατασκευή μονάδος εξάμμωσης στον βιολογικό καθαρισμό Ξάνθης.
Επιπλέον, σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Απασχόλησης , στη οποία μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Απασχόλησης, κ. Δ. Κοντός και εκπρόσωποι των Εργατικού Κέντρου Ξάνθης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη μείωση της ανεργίας στη περιοχή, στην στήριξη των καπνεργατών και οικοδόμων του Ν. Ξάνθης και την κατασκευή νέων εργατικών κατοικιών στο Νομό.
Είναι πολύ σημαντικό ότι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Απασχόλησης το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή, ρυθμίστηκε η εκκρεμότητα της καταβολής του ειδικού εποχιακού βοηθήματος της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης που αφορά πολλούς εργαζόμενους κυρίως από τον ορεινό όγκο της Ξάνθης.
Ο Βουλευτής Ξάνθης, κ. Κοντός ευχαρίστησε όλους τους Δημάρχους και Προέδρους, καθώς και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ξάνθης και της ΔΕΥΑΞ για την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους κατοίκους του Ν. Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα