Γενική

Σχέδιο «πόρτα- πόρτα» στα ταξί της Ξάνθης

Σε εφαρμογή θα τεθεί σε περίπου 3 μήνες

Ένα πολύ ενδιαφέρον και αν μη τι άλλο εξυπηρετικό πρόγραμμα θα τεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε εφαρμογή, το οποίο θα αφορά στην εξυπηρέτηση γονέων και παιδιών από τα ταξί της Ξάνθης.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο προωθείται από το Υπουργείο Συγκοινωνιών, σε συνεργασία με κάποιους δήμους της χώρας. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο δήμος Ξάνθης, ο οποίος «βρίσκεται» κοντά στους πολίτες, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τους γονείς, οι υποχρεώσεις των οποίων είναι αρκετά αυξημένες, χωρίς να τους επιβαρύνει χρηματικά.
Συγκεκριμένα η δυνατότητα που προσφέρει το πρόγραμμα είναι οι δωρεάν μεταφορές των παιδιών, από και προς τα σχολεία τους, αλλά και οπουδήποτε αλλού θελήσουν, όπως φροντιστήρια, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κτλ.
Γιώργος Σαμπανίδης: «Οι γονείς πλέον δε θα αφήνουν τις δουλειές τους»
Το ενδιαφέρον αυτό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπου τρεις μήνες και η διάρκειά του θα είναι τρίμηνη και θα εφαρμοστεί πιλοτικά. Η «XANTHINEWS» μίλησε για το θέμα με τον πρόεδρο των οδηγών ταξί νομού Ξάνθης κ. Γιώργο Σαμπανίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα: «Είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα με 3μηνη διάρκεια. Θα ξεκινήσει σε περίπου τρεις μήνες. Βάση έχει τον εργαζόμενο πατέρα και την εργαζόμενη μητέρα, οι οποίοι αφήνουνε τις δουλειές ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια ή οπουδήποτε αλλού. Στο εξής θα υπάρχει η δυνατότητα με ένα τηλέφωνο στο κέντρο των ταξί, να μεταφέρουμε εμείς τα παιδιά τους, όπου θελήσουν και μάλιστα εντελώς δωρεάν».
Το πρόγραμμα πόρτα- πόρτα αναμένεται ότι θα τύχει τεράστιας απήχησης στο κοινό, αφού πλέον οι γονείς θα απαλλαγούν από τις συχνές μεταφορές των παιδιών τους, οι οποίες μάλιστα είναι και πολλές, αφού το ημερήσιο πρόγραμμα των παιδιών είναι αρκετά βεβαρημένο. Στην περίπτωση που υπάρξει ανταπόκριση από τους πολίτες, το πρόγραμμα θα ισχύσει για περισσότερο διάστημα.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα