Γενική

Νέος ανεξάρτητος συνδυασμός διεκδικεί τον Δήμο Ξάνθης

Αποτελείται από επιχειρηματίες και πολίτες που έχουν κουραστεί από το «σύστημα»

Ένας νέος συνδυασμός με επικεφαλής πολύ δυνατό όνομα στην τοπική κοινωνία, είναι έτοιμος να κατέλθει στον πολιτικό στίβο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Οι διεργασίες προς το παρόν είναι μυστικές και τα μέλη που θα τον στελεχώσουν τελικά, δεν ανακοινώνονται για να μην υπάρξουν ούτε διαρροές ούτε και πιέσεις από τρίτους.
Μιλήσαμε με τους «πρωτεργάτες» της κίνησης αυτής και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για έντιμους «καθαρούς πολιτικά» συμπολίτες μας, που έχουν κουραστεί από το σύστημα (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) και που ευαισθητοποιημένοι «μπαίνουν μπροστά» για να κάνουν την μεγάλη διαφορά στην πόλη.
Η ηγετική ομάδα αποτελείται από 5- 6 σοβαρούς επιχειρηματίες και άλλα ονόματα γνωστά στην τοπική κοινωνία με διακρίσεις ο καθένας στον χώρο του και όπως διαπιστώσαμε αρκετή όρεξη για δουλειά και προκοπή σε αυτόν τον τόπο. Η ομάδα δεν έχει κομματική απόχρωση και συμπεριλαμβάνει εξ ίσου Νεοδημοκράτες, ΠΑΣΟΚτσίδες αλλά και Συνασπιστές. Υπάρχουν επίσης και μερικά δυνατά ονόματα από την μειονότητα που ενδιαφέρθηκαν και συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συνδυασμό.
Γεγονός επίσης είναι ότι η όλη κίνηση θα στηριχθεί τόσο από πολιτικούς ευρείας αποδοχής όσο και από ομάδες οι οποίες έχουν αποστασιοποιηθεί από την σημερινή «προβληματική» κατάσταση του Δήμου Ξάνθης.
Οι πρώτες συναντήσεις είναι πολύ ελπιδοφόρες και οι πολίτες που ακούν τα ονόματα της ηγετικής ομάδας, μόνο καλά λόγια έχουν να εκφράσουν. Το timing είναι το σωστό και ο στόχος του νέου συνδυασμού είναι να σπάσει την εικοσαετή κυριαρχία του συνδυασμού του Μιχάλη Στυλιανίδη. (Αν θα το καταφέρουν τελικά ή όχι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί εκτενώς από σήμερα μέχρι τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2010).

Σταύρος Καρυπίδης

Σχετικά Άρθρα