Γενική

Άγιο είχαν οδηγοί και επιβάτες

Ατύχημα στο 4 ο χιλιόμετρο Ξάνθης Σταυρούπολης

Της Μαίρης Δαληκριάδου

Κυριολεκτικά Άγιο είχαν οι οδηγοί και οι επιβάτες δύο αυτοκινήτων όταν συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά στο 4 ο χιλιόμετρο Ξάνθης Σταυρούπολης σε ένα επικίνδυνο σημείο. Η ώρα ήταν 6 το απόγευμα της Κυριακής όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου χρώματος ασημί, θέλησε να προσπεράσει ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο.
Ο δρόμος όμως γλιστρούσε λόγω της βροχής που έπεφτε. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεφύγει από τον οδηγό ο έλεγχος του αυτοκινήτου του και να συγκρουσθεί με ένα αυτοκίνητο που έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση και κατευθύνονταν για Ξάνθη.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, το δεύτερο αυτοκίνητο έκανε πολλές τούμπες στο οδόστρωμα, χτύπησε στο βουνό και σταμάτησε απέναντι σε απόσταση αναπνοής από τον απότομο γκρεμό του Κοσύνθου.
Ευτυχώς οι οδηγοί βγήκαν από τα αυτοκίνητα τους χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά. Στο ένα αμάξι επέβαινε μια οικογένεια πομάκων με ένα μικρό παιδί και στο άλλο μια κοπέλα.
Στο σημείο έφτασε αμέσως η αστυνομία και η πυροσβεστική και προκλήθηκε για λίγο μια τεράστια ουρά και από τα δύο ρεύματα. Το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο δεν παρέλαβε κανέναν αφού κανείς δεν τραυματίστηκε. Πολύ σοβαρό γεγονός που γεννά ερωτήματα καθώς οι προληπτικές εξετάσεις είναι απαραίτητες σε τέτοιες περιπτώσεις, δεδομένου ότι η εσωτερική αιμορραγία δεν φαίνεται και πολλά θύματα τροχαίων έχουν φύγει από την ζωή έτσι…
Η οδηγός του μαύρου αμαξιού που είδε τον χάρο με τα μάτια της δεν πίστευε που ήταν ζωντανή και που για καλή της τύχη δεν έπεσε στον γκρεμό. Κάποιοι οδηγοί που περνούν συχνά, λένε, πως ο δρόμος γίνεται γυαλί όταν βρέχει και κινδυνεύουν καθημερινώς. (Καλό λοιπόν θα ήταν να γίνει ο επανέλεγχος τους οδοστρώματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο συγκεκριμένο σημείο για να προσδιοριστεί η καταλληλότητά του).

Σχετικά Άρθρα