Γενική

Διαμαρτύρονται οι δικαιούχοι

Στην Ξάνθη δε δόθηκε το 12% του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις

«Θύελλα» έχει ξεσπάσει στους κόλπους των βιοτεχνών και άλλων επαγγελματιών του νομού Ξάνθης, για τη μη καταβολή της επιδότησης του 12% επί του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων. Πρόκειται για την επιδότηση του 1 ου εξαμήνου του 2007, η οποία καταβλήθηκε κανονικά στους γειτονικούς νομούς Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, ενώ στο νομό Ξάνθης η καταβολή έχει «παγώσει». Οι επαγγελματίες που το δικαιούνται προέρχονται από μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων, όπως: κομμωτήρια, υδραυλικά είδη, συνεργεία αυτοκινήτων κ.α. και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου, ένας πιθανός λόγος, για τον οποίο αναστάλθηκε η καταβολή του, είναι ότι, οι επιχειρήσεις αυτές δε χαρακτηρίζονται πλέον ως βιοτεχνικές. Η ΟΕΒΕ Ξάνθης ήδη προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με κοινοποίηση στο Διοικητή του ΟΑΕΔ και σε βουλευτές, στο οποίο επισημάνθηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας.
Σωτήρης Τσιακίρογλου: «Το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση από κοντά»
Η καταβολή του 12% επί του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις είναι μία «ένεση» αναζωογόνησης των επιχειρήσεων σε καιρό μάλιστα οικονομικής δυσπραγίας, αποτελώντας ένα από τα κυριότερα μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου, ανέφερε για το θέμα: «Το επόμενο βήμα της Ομοσπονδία μας είναι η συνάντηση με τους αρμόδιους. Από 8 έως 11 Μαΐου θα βρίσκομαι στην Αθήνα και έχω ήδη κλείσει ραντεβού με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ κ. Νικόλαο Ατζινά και θα συζητήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να απεμπλακούν τα χρήματα και να δοθούν στους δικαιούχους, οι οποίοι τα αναμένουν, λόγω και των δύσκολων ημερών που διανύουμε».
Ο κ. Τσιακίρογλου αναφέρει πως δε γίνεται από τη μια μεριά να στηρίζονται οι επιχειρήσεις και από την άλλη να στερούνται πόρων.
Πρόεδρος ΟΕΒΕ: «Θεωρώ ότι τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους»
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κ. Τσιακίρογλου, σε σχετική ερώτηση, γιατί δε δόθηκε το επίδομα στην Ξάνθη, ενώ στους γειτονικούς νομούς καταβλήθηκε κανονικά, απάντησε πως το πιο πιθανό είναι ότι, ο ΟΑΕΔ απεύθυνε ερώτηση για το αν οι κλάδοι είναι βιοτεχνικοί ή όχι. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως οι κλάδοι αυτοί είναι βιοτεχνικοί, κάτι που αναγράφεται και στον επιμελητηριακό κώδικα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την αισιοδοξία του για την πορεία της υπόθεσης, λέγοντας: «Θεωρώ ότι θα υπάρξει επιτυχής έκβαση, δηλαδή θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα