Γενική

Παρουσίαση βιβλίου της Παυλίνας Νάσιουτζικ στις 5 Μαΐου

Τα βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και οι εκδόσεις Μελάνι παρουσιάζουν το βιβλίο «Τόση λίγη αλήθεια. Η υπόθεση Νάσιουτζικ εκ των έσω…» της Παυλίνας Νάσιουτζικ , στο χώρο του βιβλιοπωλείου ( Βας. Σοφίας 8 ) την Τρίτη 5 Μαϊου στις 8.00 μ .μ. Την συγγραφέα θα προλογίσει ο φιλόλογος Θανάσης Μουσόπουλος.
«Θα χρειαστώ όλο μου το θάρρος για να βουτήξω σε αυτήν τη σκοτεινή σπηλιά των αναμνήσεων και να σας διηγηθώ την ιστορία όχι αντικειμενικά, αυτό είναι αδύνατον, αλλά όπως εγώ την έζησα.
Θα ξαναθυμηθώ εκείνη τη μέρα που ξεκίνησαν όλα, γιατί ήταν η μέρα που ο Γιώργος μου είπε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Επίσης ήταν η μέρα που έκλεινα τα 18. Και φυσικά η μέρα που έμαθα ότι ο πατέρας μου κατηγορείται για φόνο».
Η Παυλίνα Νάσιουτζικ είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφίας. Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διδακτορική διατριβή της εκπονήθηκε υπό την εποπτεία του καθηγητή Π. Μουλλά. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Μελέτες και άρθρα της δημοσιεύονται σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή ιστορικά συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο του μείζονος ελληνισμού και στον τομέα της ιστορίας των ιδεών (history of ideas).
Έχει εκδώσει τα βιβλία: Αμερικανικά οράματα στη Σμύρνη το 19 ο αιώνα. Η συνάντηση της Αγγλοσαξονικής σκέψης με την Ελληνική (εκδόσεις της Εστίας 2002). Μυστικές εταιρείες και Ελληνικά πάθη. Οι άγνωστες πλευρές της Ελληνοαμερικανικής Ιστορίας το 19 ο αιώνα (εκδόσεις Καστανιώτης 2006). Έχει εκδώσει επίσης τρία μυθιστορήματα: Mαμάδες Βορείων Προαστίων, Μύκονος μπλουζ και Σκίστε τα νυφικά.

Σχετικά Άρθρα