Γενική

Δεν είναι αργία, είναι απεργία

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους στην συγκέντρωση της πρωτομαγιάς στις 10 στην κεντρική πλατεία

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σε συγκέντρωση εργάτες, εργάτριες, νέες και νέους, άνεργους, συνταξιούχους και μετανάστες την Παρασκευή Πρώτη Μάιου στις 10 στην κεντρική πλατεία.
Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«1 η Μάη μέρα ταξικής αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης. 123 χρόνια πριν, στις πρώτες 10ετίες του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους του ΣΙΚΑΓΟ το Μάη του 1886, 8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες μόρφωση. Με σκληρούς, αιματηρούς αγώνες τα αιτήματα αυτά κατακτήθηκαν.
Η ταξική πάλη από τότε έδωσε σημαντικά αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι απέσπασαν σημαντικές κατακτήσεις, ιδιαίτερα εκεί που κατάφεραν έστω και για ένα διάστημα να πάρουν την εξουσία.
Στις δεκαετίες που κύλησαν η τεράστια ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων της επιστήμης, της τεχνικής έδωσε και δίνει τη δυνατότητα να παράγεται από την εργασία των εργαζομένων τεράστιος πλούτος και μέσα.
Σήμερα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης την οποία παρουσιάζουν ως αποτέλεσμα κακής διαχείρισης και κερδοσκοπικών παιχνιδιών, για να κρύψουν τις ευθύνες της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της. Αυτή την αλήθεια κρύβει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συνολικά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που στήριξαν πλουσιοπάροχα αυτές τις πολιτικές και τις ανατροπές σε όλα τα βασικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.
Γι αυτό η Γραμματεία του ΠΑΜΕ του Ν. Ξάνθης, καλεί κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε νέο και νέα, τους μετανάστες και τις μετανάστριες να μπουν μαζικά, μαχητικά στον αγώνα. Να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1 η Μάη, να δράσουν μαζί με το ΠΑΜΕ, δυναμώνοντας την ταξική ενότητα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς υπέρ του ταξικού ρεύματος στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η ιστορία της εργατικής Πρωτομαγιάς, η ιστορία του ταξικού κινήματος, τα 10 χρόνια από τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ, μας γεμίζουν ευθύνες, νέες απαιτήσεις.
Ζήτω η 1 η Μάη
Προλετάριοι όλων των χώρων ενωθείτε!»

Σχετικά Άρθρα