Γενική

Αφροδίτη Φουρλακίδου : Σταθερή αξία στην κολύμβηση

Αν και δεν είναι πολλά τα χρόνια της νεώτερης ιστορίας του αθλήματος της κολύμβησης στην Ξάνθη, εν τούτης αρκετοί είναι οι αθλητές που διακρίνονται και πετυχαίνουν αξιόλογες θέσεις στις διάφορες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Είτε στο Περιφερειακό είτε σε Πανελλήνιο διασυλλογικό επίπεδο, οι Ξανθιώτες έχουν χαρίσει στους κολυμβητικούς συλλόγους, αλλά και στην πόλη τους, την ανάλογη πιστοποίηση καλής προπονητικής εργασίας που γίνεται και στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια. Οι Π. Παπαδόπουλος, Χ. Κατραντζής, Σ. Ξανθόπουλος, Ν. Σταυρίδου, Κ. Ξανθοπούλου, είναι μερικά από τα ονόματα που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στην Πανελλήνια κατάταξη, για τους συλλόγους που εκπροσωπούν, αλλά και για την Ξάνθη.
Μια από τις νεώτερες αθλήτριες στο χώρο, είναι και η Αφροδίτη Φουρλακίδου του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης, που βρίσκεται στο άθλημα της κλασικής αγωνιστικής κολύμβησης εδώ και 4 χρόνια. Η νεαρή πρωταγωνιστεί στις περιφερειακές διοργανώσεις για λογαριασμό των Ξανθιωτών και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προσθέσει αξιόλογα μετάλλια στη προσωπική της συλλογή, μέσα από μεγάλες και αναγνωρισμένες Πανελλήνιες διασυλλογικές ημερίδες.
Η Αφροδίτη Φουρλακίδου προέρχεται από το φυτώριο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, πέρασε για 3 χρόνια από την προαγωνιστική κατηγορία, ενώ από την φετινή χρονιά θα στελεχώνει την αγωνιστική ομάδα κολύμβησης του Ξανθιώτικου συλλόγου.
Ατομικές επιτυχίες και διακρίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας έχει να επιδείξει στο πέρασμά της, ενώ μια μεγάλη συλλογή από δεκάδες μετάλλια και επαίνους κοσμεί ήδη την αθλητική της πορεία. συμμετοχές και διακρίσεις σε Σέρρες, Βόλος, Λάρισα, Γρεβενά, Ιτέα, Θεσσαλονίκη κά.
Εκτός των άλλων η νεαρή αθλήτρια μετρά και 3 διεθνείς αγωνιστικές συμμετοχές, με ανάλογες ατομικές επιτυχίες : η πρώτη ήταν στην Κων/πολη σε διασυλλογικό τουρνουά κολύμβησης με διοργανωτή την Γαλατά Σαράι Τουρκίας. Η 2 η στο Μπλαγκόεβγκραντ Βουλγαρίας, ενώ η 3 η στα ΞΑΝΘΕΙΑ.
Κορυφαία στιγμή στην ατομική καριέρα της κολυμβήτριας η βράβευση και απονομή μεταλλίου από τον προπονητή του Άρη Θεσσαλονίκης και του παγκόσμιου πρωταθλητή στο ύπτιο Άρη Γρηγοριάδη, Χρυσάφη Βαγγελακάκη.
Η κολυμβητική πορεία της Φουρλακίδου άρχισε με το ύπτιο ως ατομικό στυλ, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολούθησαν διαδοχικά το ελεύθερο και η μικτή ατομική.
Την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά δοκίμασε τις δυνατότητές της στα αγωνίσματα 200 και 400 ελεύθερο, ενώ πήρε την 2 η θέση στα φετινά Ε ΞΑΝΘΕΙΑ 2009 στα 200 ελεύθερο, χαρίζοντας ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.
Το κολυμβητικό μέλλον της νεαρής αθλήτριας δοκιμάζεται σύντομα στα μεγάλα σαλόνια της αγωνιστικής κατηγορίας, όπου και ο στόχος είναι πλέον το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Σχετικά Άρθρα