Γενική

Δήμαρχος: «Πλήρως νόμιμες οι απολαβές κάθε υπεύθυνης θέσης»

Η ΔΕΥΑΞ λόγος αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Το θέμα που προέκυψε με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΞ μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Χρήστου Πούλιου κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, όπου συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης.
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του συνδυασμού «Πολίτες για την Αλλαγή» για το ύψος των αποδοχών του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη και Στράτου Σερραίου, αντίστοιχα, καθώς και για άλλα παρεμφερή θέματα, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του κυρίου Σερραίου ο οποίος με επιστολή του υπεραμύνθηκε της διαδρομής του στα τοπικά δρώμενα και της ηθικής του υπόστασης. Από την πλευρά του ο Χρήστος Πούλιος, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε ως στόχο να θίξει προσωπικά τον κύριο Σερραίο αλλά το θεσμό που υπηρετεί, ενώ πρόσθεσε ότι δεν περίμενε πως το θέμα θα συζητηθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά σε επόμενη συνεδρίαση. Επέμεινε πάντως ότι στις ανακοινώσεις του έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία συνεχίζει να μην παίρνει απάντηση.
Στον κύριο Πούλιο απάντησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος σημείωσε ότι, παρά τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ποσά. Σημείωσε όμως ότι οι απολαβές κάθε υπεύθυνης θέσης Αντιδημάρχου ή Προέδρου Νομικού Προσώπου, καθορίζονται μέσα σε πλαίσιο πλήρους νομιμότητας και απόλυτης διαφάνειας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και είναι γνωστές σε όλους του δημοτικούς συμβούλους. Σε ότι αφορά στη ΔΕΥΑΞ ανέφερε ότι οι απολαβές του κυρίου Σερραίου διέπονται από το ίδιο πλαίσιο και προβλέπονται για τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου την οποία κατέχει. Τέλος, πρόσθεσε ότι το θέμα των προμηθειών της ΔΕΥΑΞ από εταιρία συγγενικών του προσώπων την προηγούμενη χρονιά ήταν απόρροια σχετικού διαγωνισμού, στον οποίο- σημείωσε- μειοδότησε φέτος άλλος προμηθευτής.
Στο ζήτημα των αποδοχών και των αποζημιώσεων των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που κατέχουν θέσει ευθύνης μίλησαν ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν αρκεί οι σύμβουλοι που κατέχουν τις θέσεις να είναι τίμιοι αλλά και να φαίνονται». Για το ίδιο θέμα ο Θανάσης Ξυνίδης σημείωσε ότι η εναλλαγή των προσώπων σε διάφορες θέσεις δεν γίνεται με τα καλύτερα των κινήτρων, σχολιάζοντας αρνητικά το γεγονός ότι κάποιοι Σύμβουλοι επιδιώκουν τις αντίστοιχες θέσεις με γνώμονα τις οικονομικές απολαβές.
Κατά τα άλλα στο Συμβούλιο εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του 2009, η καθυστέρηση του οποίου οφείλεται σε τυπικούς λόγους, ενώ από την πλευρά της αντιπολίτευσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στο Δημοτικό πάρκινγκ και την ανάγκη αναμόρφωσής του. Τέλος, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε και η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στη πρόταση που υποβάλλει το Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης, πρόγραμμα που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου.

Σχετικά Άρθρα