Γενική

«Η κυβέρνηση ή κοροϊδεύει ή δεν έχει κονδύλια»

Δήλωση Τσετίν Μάντατζη σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πληρωμή των ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Μνημείο κοροϊδίας χαρακτήρισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη την απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στη νέα ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 15615/6.3.2009) που κατατέθηκε για την καθυστέρηση στην πληρωμή των καθηγητών ξένων γλωσσών που εργάστηκαν ως ωρομίσθιοι από το 2005- 2007.
Στη συνέχεια ο βουλευτής εξηγεί: «Εδώ και τρία χρόνια το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αφήσει απλήρωτους τους καθηγητές, ενώ έχουν φορολογηθεί για χρήματα που δεν πήραν, έχουν μοριοδοτηθεί και έχουν πάρει ένσημα.
Ο πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε προηγούμενη ερώτηση που κατατέθηκε, σε μια πολυσέλιδη απάντησή του, κατέληγε ότι από το Υπουργείο «για την επίλυση της εκκρεμότητας αυτής, προωθείται σχετική νομοθετική ρύθμιση».
Ο Υπουργός, όμως, έφυγε, η νομοθετική ρύθμιση έμεινε στα χαρτιά.
Ο νέος Υπουργός, όπως φαίνεται και από την απάντησή του, έχει αναγάγει το «tabula rassa» σε δόγμα.
Σε μια λακωνική απάντηση (Αρ. Πρωτ. 26830/ΙΗ), μας πληροφορεί ότι «το εν λόγω θέμα εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. για την ορθή και οριστική αντιμετώπισή του».
Δύο είναι τα συμπεράσματα που μπορεί να διεξάγει κανείς.
Ή η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους καθηγητές που εργάστηκαν ως ωρομίσθιοι ή δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή των αποζημιώσεων».

Σχετικά Άρθρα