Γενική

«Ανέφικτος στόχος η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας»

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για τα κρούσματα βίας και την στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Από το πολιτικό γραφείο του κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, δίνεται στη δημοσιότητα περίληψη της απάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, σε ερώτηση του Βουλευτή σχετική με την έξαρση των κρουσμάτων βίας στην περιοχή του Νομού Ξάνθης και τις προθέσεις του Υπουργείου, σε ότι αφορά στην πλήρη στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και στην αξιοποίηση των σπουδαστών της τοπικής Αστυνομικής Σχολής, προς την κατεύθυνση πάταξης των παραβατικών συμπεριφορών, που έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό.
Ο Αναπληρωτής Υπουργών Εσωτερικών πράγματι συμφωνεί ότι η Aστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης εμφανίζει έλλειμμα προσωπικού, το οποίο αποδίδει σε αντικειμενικές αδυναμίες του σώματος, που οφείλονται στην γενικότερη έλλειψη προσωπικού, καθώς και στις μεταθέσεις που διέπονται από κριτήρια μη επιδεχόμενα παρέμβαση. Προκηρύχθηκαν όμως προς πλήρωση 11 θέσεις αστυνομικών διαφόρων βαθμών και παρέχει την υπόσχεση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, με συμπληρωματικές μεταθέσεις και με νέους αστυνομικούς από τις παραγωγικές σχολές.
Σε ότι αφορά στην αξιοποίηση των δοκίμων αστυφυλάκων, σύμφωνα με το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσής τους, αυτή μπορεί και πραγματοποιείται από το Γ εξάμηνο των σπουδών, που αρχίζει η πρακτική τους εκπαίδευση, παράλληλα με την θεωρητική και πάντα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση μονίμων έμπειρων αστυνομικών.
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης με βάση την απάντηση σχολιάζει: «Από τα προαναφερόμενα προκύπτει με σαφήνεια ότι δυστυχώς τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει την υφισταμένη κατάσταση σε ότι αφορά στην ενίσχυση της αστυνόμευσης κατά συνέπεια δε και στην πάταξη τις βίας και των εγκληματικών πράξεων. Η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας για τους πολίτες, μάλλον είναι μακρινός και ανέφικτος στόχος για την σημερινή Κυβέρνηση. Η αγωνία της καθημερινότητας με κύρια στοιχεία την ανεργία, την ανέχεια και την ανασφάλεια παρατείνεται για το αβέβαιο μέλλον υπό τις σημερινές συνθήκες. Η κοινωνική παθολογία της βίαιης συμπεριφοράς προέρχεται από τα αυξημένα επίπεδα θυμού και απογοήτευσης των πολιτών και σχετίζεται με την ανεργία και την ανέχεια. Δυστυχώς το μήνυμα αυτό δεν ελήφθη από τους κατέχοντες την εξουσία σήμερα».

Σχετικά Άρθρα