Γενική

Αλέκος Κοντός: «Λειτουργούν με εμπάθεια στο πρόσωπο μου»

Απάντηση του βουλευτή Ξάνθης, πρ. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Περί εμπάθειας στο πρόσωπο του κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέκος Κοντός αναφερόμενος στην ανακοίνωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο ίδιος στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την μετατροπή των Εργοστασίων Ζάχαρης Ξάνθης και Λάρισας σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης.
Ο κ. Κοντός σημειώνει ότι οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις με μικρόψυχη και μικροκομματική λογική και αποκαθιστά την αλήθεια απαντώντας στα ασύστολα ψέματα που του καταλογίζουν, όπως επισημαίνει ο ίδιος.
Η δήλωση του κ. Αλέκου Κοντού έχει ως εξής:
«Τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ δεν παρεκκλίνουν διόλου από την κομματική γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη αγωνία που χαρακτηρίζει το κόμμα τους για τις πρωτοβουλίες που ακόμη και σήμερα αναλαμβάνω.
Με την ανακοίνωσή τους, για μία ακόμη φορά καταδεικνύουν την εμπάθεια του ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπό μου, καθώς και ότι ποτέ δεν μου συγχώρησε το γεγονός πως επί πέντε χρόνια θητείας μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατάφερα να αναπτύξω- και διατηρώ- μία ουσιαστική σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, για πολλοστή φορά, καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις, με μικρόψυχη και μικροκομματική λογική, αντί να κινητοποιηθούν ουσιαστικά και να συνδράμουν στις προσπάθειές μας για ανάπτυξη της περιοχής.
Από την επιλογή τους αυτή κρίνονται.
Οι πολίτες της Ξάνθης γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι , ειδικά για το Νομό μας, η προσφορά μου ήταν ουσιαστική και αντιλαμβάνονται πως οι προσπάθειές μου για την επίλυση των προβλημάτων του Νομού δε σταματά. Είναι διαρκής και ουσιαστική, από όποια θέση και αν κατέχω.
Επί της ουσίας των όσων ασύστολων ψεμάτων μου καταλογίζουν, επισημαίνω τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας:
1. Ή δε γνωρίζουν ή εσκεμμένα παραπληροφορούν τους πολίτες της Ξάνθης, αναφέροντας ότι η Βιομηχανία Ζάχαρης είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ως εκ τούτου θέμα ευθύνης μου τα προηγούμενα χρόνια. Στην πραγματικότητα η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Επίσης, είναι αναληθές ότι δεν προχώρησα σε ενέργειες για την μετατροπή του εργοστασίου. Αν και δεν περιμένω από το ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίσει τις προσπάθειές μου, ενημερώνω τα στελέχη του πως επί της θητείας μου στο Υπουργείο άσκησα κάθε είδους πίεση- έφτασα ακόμη και στο σημείο να υποβάλλω παραίτηση προκειμένου να αποφασιστεί η μετατροπή των δύο εργοστασίων (Ξάνθης και Λάρισας) σε εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης.
Πρέπει, δε, να επισημανθεί πως παρά την καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση της σχετικής απόφασης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιστάθηκε στις εύκολες λύσεις που είχαν επιλέξει οι προκάτοχοί μας κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Όπως έχω προσωπικά αποκαλύψει και καταγγείλει στη Βουλή, καταθέτοντας συγκεκριμένες μελέτες και αποφάσεις της Αγροτικής Τράπεζας επί ΠΑΣΟΚ, ο προγραμματισμός των τότε κυβερνήσεων ήταν το οριστικό κλείσιμο των εργοστασίων . Και σήμερα οι κύριοι αυτοί έχουν το θράσος να μου ασκούν κριτική.
2. Παραπληροφορούν τους πολίτες της Ξάνθης λέγοντας πως η νέα ΚΟΑ Ζάχαρης στην Ε.Ε. ήταν απόφαση που ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της χώρας μας. Πριν πάρουν θέση θα έπρεπε να φροντίσουν να ενημερωθούν για το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η μία από τις δύο χώρες μέλη της Ε.Ε., που καταψήφισαν τον σχετικό Κανονισμό.
3. Γνωρίζει καλά το ΠΑΣΟΚ πως η μεγάλη μείωση της καπνοκαλλιέργειας ήταν απόφαση καθαρά των καπνοπαραγωγών. Μάλιστα, στις αποφάσεις αυτών, όχι μόνο δεν διαφώνησε το κόμμα τους, αλλά με άκρατο λαϊκισμό υποκίνησε τους καπνοπαραγωγούς στο να ασκήσουν πίεση για τη λήψη της απόφασης.
4. Για την αγροτική πολιτική που χάραξα και υλοποίησα είμαι περήφανος, διότι για πρώτη φορά είδαν ουσιαστική στήριξη οι έλληνες αγρότες σε πολλά επίπεδα: αποζημιώσεων, επιδοτήσεων, ανάπτυξης της «Άλλης Γεωργίας», στήριξης της κτηνοτροφίας. Σημειώσαμε, δε, σημαντικές επιτυχίες στην Ε.Ε., οι οποίες αναγνωρίζονται από τους αγρότες της χώρας.
Αντί να απολογείται για τα «πέτρινα χρόνια» που οι αγρότες της Ξάνθης πέρασαν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, τα τοπικά στελέχη επιμένουν να λειτουργούν με εμπάθεια στο πρόσωπό μου.
Με την τακτική τους εκτίθενται, διότι οι αγρότες του Νομού Ξάνθης, όπως και όλης της χώρας, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιος έχει δίκιο και είναι δίπλα τους τα τελευταία χρόνια και ποιος τους είχε εγκαταλείψει στη μοίρα τους, χωρίς να τους προστατεύει και αν τους δίνει οποιαδήποτε προοπτική».

Σχετικά Άρθρα