Γενική

Επιβεβλημένη η στήριξη της τοπικής αγοράς

Σύσκεψη για τη λειτουργία της αγοράς στις γιορτές του Πάσχα και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς

Σύσκεψη στη Νομαρχία Ξάνθης, με θέμα την λειτουργία της αγοράς, την διακίνηση αγαθών και τους ελέγχους των υπηρεσιών στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί για ακόμη μια χρονιά, μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την διάθεση των ντόπιων αμνοεριφίων, την καλή και εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αγοράς και την επάρκεια της αγοράς σε αγαθά. Επίσης συζητήθηκε η υγιεινή των τροφίμων, η ασφάλεια και οι τιμές τους, ενόψει της συνήθως αυξημένης ζήτησης λόγω του Πάσχα. Σ αυτήν εξετάσθηκαν ιδιαίτερα ζητήματα επάρκειας και ελέγχου των αμνοεριφίων, της διάκρισης ντόπιων και εισαγόμενων, της προστασίας της τοπικής κτηνοτροφικής παραγωγής και της πώλησής τους σε τιμές εντός των επιτρεπόμενων ορίων.
Εκ μέρους των υπηρεσιών θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για την αποφυγή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων και την προστασία της ντόπιας κτηνοτροφίας, ενώ θα υπάρξουν έλεγχοι σε όλο το φάσμα των προϊόντων (οπωρολαχανικά, βαφές αυγών, γλυκά κ.α), που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση αυτήν την περίοδο. Επίσης ιδιαίτεροι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε μη νόμιμες εγκαταστάσεις για την αποφυγή των σφαγών στους χώρους αυτούς.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών, αφού ενημέρωσε για την μεγάλη επάρκεια σε ντόπια αμνοερίφια, ανέλαβε και για την φετινή χρονιά, την δέσμευση εκ μέρους όλων των κρεοπωλών του Νομού μας, ότι οι τιμές θα κρατηθούν στα περσινά επίπεδα, και χαμηλότερα (2 ευρώ) από πριν 3 χρόνια. Επίσης τόνισε ότι οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια και κατώτερα επίπεδα με τους γειτονικούς Νομούς, με άριστης ποιότητας προϊόντα, ενώ θα συνεχιστεί η άριστη συνεργασία με τις ελεγκτικές υπηρεσίες προς όφελος όλων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, οι αρμόδιοι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και Εμπορίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης κ. Γ. Μπατζακίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Τσιακίρογλου, όπως επίσης οι αρμόδιοι Αντινομάρχες.
Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης σχετικά δήλωσε: «Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, και τις μέρες του Πάσχα, ας προτιμήσουμε όλοι μας την τοπική αγορά της Ξάνθης και τα προϊόντα της. Είναι μια καλή αγορά, με επάρκεια και καλές τιμές. Αγοράζοντας εδώ κερδίζουμε όλοι, καταναλωτές, επαγγελματίες, παραγωγοί. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την καλή, εύρυθμη και υγιή λειτουργία της αγοράς και κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα. Χαίρομαι για την καλόπιστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες στην βασική επιδίωξή μας να υπάρξει αλληλοκατανόηση και να επιτευχθούν οι κοινοί μας στόχοι, που είναι το όφελος της τοπικής κοινωνίας (καταναλωτών, επαγγελματιών και παραγωγών).
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!».

Σχετικά Άρθρα