Γενική

Τίμησαν για την προσφορά του τον πρ. Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό

Ευχαριστημένοι είναι οι σπαραγγοπαραγωγοί Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης

Δείπνο προς τιμήν του πρ. Υπουργού της ΝΔ Αλέξανδρου Κοντού, παρέθεσαν οι παραγωγοί σπαραγγιών των 3 νομών Καβάλας, Ροδόπης και Ξάνθης το βράδυ του Σαββάτου, σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Με την κίνησή τους αυτή οι σπαραγγοπαραγωγοί, θέλησαν να ευχαριστήσουν και να τιμήσουν τον κ. Κοντό, με τις ενέργειες του οποίου στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, η παραγωγή σπαραγγιού έχει πλέον «γερά θεμέλια».
Αλέξανδρος Κοντός: «Έγινε σπουδαία δουλειά για το προϊόν αυτό»
Ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός χαρακτήρισε το σπαράγγι, ως μια από τις πλέον δυναμικές καλλιέργειες για την Ελλάδα, αφού είναι ένα καθαρά εξαγώγιμο αγροτικό προϊόν, με μεγάλο ποσοστό της ελληνικής παραγωγής να «φεύγει στο εξωτερικό».
Ο κ. Κοντός υπογράμμισε ότι στόχος ήταν να στηριχθεί το εισόδημα των Ελλήνων σπαραγγοπαραγωγών και να διευρυνθεί η διάθεση του προϊόντος στην Ελληνική και στην διεθνή αγορά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα χρόνια που πέρασαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγινε σπουδαία δουλειά για το προϊόν αυτό. Οι αγρότες στηρίχθηκαν με πολύ μεγάλα ποσά. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας η προσπάθεια αυτή ήταν πολύ σημαντική. Στήθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν 3 εργοστάσια διαλογής και συντήρησης σπαραγγιού και το κόστος των φυτών επιδοτήθηκε με 70%».
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην προβολή του προϊόντος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ύψος των αποζημιώσεων που δόθηκαν, το ποσό των οποίων ξεπερνά έως σήμερα τα 60 εκ. Ευρώ. Το σπαράγγι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, γεγονός το οποίο οδήγησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, να τεθεί σε εφαρμογή η διάθεση σπαραγγιού στα νοσοκομεία της χώρας, κάτι το οποίο είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί.
Σπαραγγοπαραγωγοί: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι»
Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι δήλωσαν οι σπαραγγοπαραγωγοί της Ξάνθης και της γύρω περιοχής, σύμφωνα με τους οποίους βοηθήθηκαν πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επισήμαναν τις προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν τόσο για τη γνωστοποίηση του προϊόντος, όσο και για την καλλιέργεια αυτού, ενώ αναφέρθηκαν και στις αποζημιώσεις που έλαβαν, λόγω καιρικών συνθηκών, επισημαίνοντας έτσι τη συνεχή στήριξή τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα