Γενική

Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του Αλέκου Κοντού για τα νερά του Νέστου

Πραγματικά είναι τεράστιο το έργο της μεταφοράς νερού από το φράγμα του Νέστου προς τον κάμπο της Ξάνθης. Ένα αρδευτικό έργο 100 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο παλεύουν Νομάρχης και Υπουργός εδώ και πολλά χρόνια. Συστηματικά λοιπόν τον τελευταίο καιρό, ενόψει και της συζήτησης της προσφυγής 3 οικολογικών οργανώσεων κατά της υλοποίησης του σχεδίου αυτού στις αρχές Μαΐου, έχουν αρχίσει οι επιθέσεις τόσο κατά του Νομάρχη Γ. Παυλίδη όσο και κατά του ίδιου του πρ. Υπουργού Αλέκου Κοντού.
Πρόσφατο παράδειγμα η επίθεση του Βήματος το Σαββατοκύριακο σε άρθρο του οποίου αναφέρεται ότι: «Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο (πρώην) υπουργός Γεωργίας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ενδιαφερόταν για τον Νέστο (περισσότερο και από τη Βιστονίδα, αν θέλετε να ξέρετε). Γιατί στον κάμπο δουλεύει κόσμος και ο κόσμος ψηφίζει. Έτσι ο αγρότης που θα πάρει το νερό με το υπό σχεδιασμό αρδευτικό έργο αποκτά πλεονέκτημα έναντι του αργυροπελεκάνου, ένα πλεονέκτημα που δεν το αναγνωρίζει ούτε ο Θεός ούτε ο Νώε, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τον κ. Κοντό που πολιτεύεται στην προστατευμένη αυτή γωνιά της Θράκης».
Στο δημοσίευμα το οποίο «επιτίθεται» προσωπικά στον ο Αλέκο Κοντό αναφέρονται και οι ισχυρισμοί των οικολόγων σχετικά με την ανάπτυξη που πρέπει να έχει ο τόπος μας!!! Δηλαδή θέλουν να αποφασίσουν αυτοί από την Αθήνα για τους Κορμοράνους και τους Αργυροπελεκάνους του Νέστου και να αφήσουμε εμείς τα χωράφια και τους αγρότες στην τύχη τους!!! Λες και εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για την οικολογική τύχη της περιοχής που ζούμε!!! Μα αυτό το έργο είναι καθαρά οικολογικό αφού η ορθολογική χρήση των νερών θα καταπολεμήσει την υφαλμύρωση των εδαφών της Ξάνθης και την Χρυσούπολης. (Διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας ολόκληρο το κατά απαράδεκτο για την τοπική κοινωνία μας άρθρο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα).

Σχετικά Άρθρα