Γενική

Συναυλία βυζαντινής μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοφάνους

Από την χορωδία «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός»

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από την χορωδία «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός» με ύμνους του Τριωδίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοφάνους.
Η Βυζαντινή χορωδία Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός δημιουργήθηκε από πρωτοψάλτες και λαμπαδάριους της ευρύτερης περιοχής Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης που κάτω από τις υποδείξεις του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Δράμας κ. Απόστολου Αθιανού έχει ως σκοπό την πληρέστερη, εκφραστικότερη και όσο το δυνατόν πιστότερη ως προς το πατριαρχικό ύφος εκτέλεση των θείων ύμνων.
Η χορωδία στεγάζεται στο εργαστήριο βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Σοφία Νεοχωρίτου. Ένας χώρος στον οποίο καλλιεργούνται και αναπτύσσονται οι μουσικές δεξιότητες των μαθητών και μεταλαμπαδεύεται η αγάπη για την βυζαντινή- παραδοσιακή μουσική.
Η χορωδία έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα με σημαντικότερη στιγμή την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε και ο Πατριάρχης το Νοέμβριο του 2008 στην μητρόπολη της Δράμας.
Το Σάββατο το απόγευμα μάγεψε τους Ξανθιώτες που παραβρέθηκαν στο Ναό και άκουσαν την χορωδία που με επαγγελματισμό έψαλε ύμνους. Την παρουσίαση των ύμνων ανέλαβε ο εφημέριος του Ναού Πατήρ Πέτρος.

Νο 1
Η χορωδία «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός»

ΝΟ2
Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνους

Σχετικά Άρθρα