Γενική

Πού θα γίνουν φέτος Ανάσταση και συγκέντρωση επιταφίων

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος στην XanthiNews

Αλλάζουν οι τόποι συνάντησης των Επιταφίων και της Ανάστασης
Με αφορμή τις εργασίες στην κεντρική πλατεία για την ενοποίηση των πλατειών, αλλάζει ο τόπος συγκέντρωσης των επιταφίων των ενοριών της πόλης, οι οποίοι φέτος θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ελευθερίας. Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης θεώρησε την πλατεία ελευθερίας, ως κατάλληλο μέρος συγκέντρωσης, αφού είναι πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία, με αποτέλεσμα την εύκολη μετακίνησή τους στο σημείο. Η «XANTHINEWS» μίλησε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμων, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Η σύναξη των επιταφίων έχει αποφασιστεί να γίνει στην πλατεία ελευθερίας, γιατί είναι ο μοναδικός χώρος, ο οποίος προσφέρεται, αλλά είναι και ο εγγύτερος στην κεντρική πλατεία, ούτως ώστε να μην ταλαιπωρήσουμε τις ενορίες, οι οποίες κατεβαίνουν».
Ο σεβασμιότατος ανέφερε, ότι αν και μικρότερος ο χώρος, δε θα υπάρξει πρόβλημα στη συγκέντρωση των επιταφίων, αφού με την κατάλληλη συνεννόηση με την τροχαία Ξάνθης, θα κλείσουν κάποιοι δρόμοι, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Μπροστά στη νομαρχία, η Ανάσταση του Καθεδρικού Ναού του «Θεού Σοφίας»
Οι εργασίες στο κέντρο όμως, έχουν ως αποτέλεσμα και την αλλαγή του τόπου της τελετής της Ανάστασης του Καθεδρικού Ναού «Του Θεού Σοφίας». Έτσι λοιπόν ύστερα από πρωτοβουλία της Μητρόπολης, αποφασίστηκε η τελετή της Αναστάσεως να πραγματοποιηθεί στο πάρκο μπροστά από την νομαρχία. Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης συγκεκριμένα ανέφερε: «Για την τελετή της Αναστάσεως, όπου εκεί είναι λιγότερος ο κόσμος, εφόσον η κάθε ενορία κάνει Ανάσταση στο δικό της χώρο και μόνο ο Καθεδρικός Ναός έκανε μόνο Ανάσταση στην πλατεία, κανονίσαμε να πάμε στον προ διοικητηρίου χώρο, δηλαδή μπροστά από τη νομαρχία». Στην περιοχή υπάρχει αρκετός χώρος, τόσο για το στήσιμο της εξέδρας, όσο και για την άνετη μετακίνηση του κόσμου. Επίσης κρίθηκε απαραίτητο να ανοιχθεί ένα κομμάτι του κλεισμένου χώρου, λόγω έργων, για την διευκόλυνση της μετακίνησης του κόσμου, από και προς το ναό.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα