Γενική

Ο Θεσμός του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Γράφει ο Γιάννης Αθανασιάδης*

Ως παράταξη, από την αρχή της ίδρυσής μας, διακηρύξαμε, ότι στόχος μας είναι το Επιμελητήριο Ξάνθης και όχι τα πρόσωπα.
Συνεπώς, όλα όσα βλέπουν το «φως της δημοσιότητας», μας λυπούν και δε μας αφήνουν αδιάφορους.
Ο θεσμός του Επιμελητηρίου είναι για εμάς «ΙΕΡΟΣ».
Είναι ο χώρος όπου συζητούνται τα προβλήματα και οι προοπτικές της τοπικής οικονομίας και τον αντιμετωπίζουμε ως «κόρη οφθαλμού».
Τουτέστιν, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε το διασυρμό του Προέδρου από δημοσιεύματα που πλήττουν το κύρος και την υπόληψή του, γιατί στην επαγγελματική του πορεία επέλεξε να συνεργαστεί με δημόσια πρόσωπα.
Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, πέρα από τις κομματικές και άλλες διαφορές που μας «χωρίζουν», ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το θεσμό και τη θέση του για ικανοποίηση των δικών του «ιδιοτελών» σκοπών.
Γνωρίζουμε, ξέρουμε και έχουμε ιδίαν αντίληψη, ότι ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, σε όλη του την επαγγελματική διαδρομή τίμησε το ρόλο του επιχειρηματία, πάλεψε ως πραγματικός αγωνιστής για την επιβίωσή του, χωρίς να ενδώσει σε άλλες σκοπιμότητες, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ευνόησε πολλούς που έκαναν ένα «πρόχειρο» πέρασμα από την επαγγελματική ζωή και ιστορία της Ξάνθης.
Δεν υμνούμε κανέναν- και προλαμβάνουμε κάθε έναν κακόπιστο κριτή αυτής της θέσης- απλά καταθέτουμε τη στήριξή μας στο θεσμό του Προέδρου του ΕΒΕ.
Εμείς ως παράταξη, ξέρουμε το ρόλο μας, γνωρίζουμε πολύ καλά τη δύναμή μας, αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα των εκλογών στο Επιμελητήριο, είμαστε σε θέση μάχης και όποια επισήμανσή μας, στόχο και σκοπό έχει και μόνο να αφυπνίσει τους κρατούντες τη διοίκηση του ΕΒΕ.
Πιστεύουμε σε αυτό το θεσμό, είμαστε στην υπηρεσία του Επιμελητηρίου και φυσικά δεν πρόκειται να προσωποποιήσουμε ποτέ τις όποιες διαφορές αντιλήψεων.
Σε αυτή τη χρονική στιγμή της μεγάλης οικονομικής κρίσης, εμείς που επισημάναμε την όποια «έλλειψη» στόχων και πρωτοβουλιών από πλευράς διοίκησης του ΕΒΕ, εμείς είμαστε που ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ όλους τους Ξανθιώτες και όλες τις Ξανθιώτισσες επιχειρηματίες να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ το ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ, να σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο ύψος των περιστάσεων και ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ που μας αφορά ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΩΝ»!!!
Στηρίζουμε το ΕΒΕ.
Στηρίζουμε το Θεσμό.
Καταδικάζουμε κάθε τι, που προσωποποιεί την πολιτική και συνδικαλιστική μας ζωή.

* Επικεφαλής Αντιπολίτευσης ΕΒΕ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα