Γενική

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για δυσοίωνο μέλλον

Επιστολή ΟΕΒΕΞ στον Υπουργό Οικονομικών για την κατάργηση του 12% επί του κόστους εργασίας

Στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει η κατάργηση του 12% επί του κόστους εργασίας αναφέρεται η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης με επιστολή της στον Υπουργό Οικονομικών.
Ειδικότερα αναφέρει η ΟΕΒΕΞ:
«Η μελετώμενη κατάργηση του 12% επί του κόστους εργασίας σε επιχειρήσεις, όπως είναι: κομμωτήρια, συνεργεία επισκευής- συντήρησης αυτοκινήτων, (βαφεία, φανοποιεία, ηλεκτρολόγους αυτοκινήτων, βουλκανιζατέρ κλπ.) τους υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, θα έχει οδυνηρές συνέπειες στη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Η απόφαση αυτή- αν πραγματοποιηθεί- θα δυσκολέψει τη συνέχιση της λειτουργίας των ως άνω επιχειρήσεων και θα αποτελέσει εφεξής ισχυρό αντικίνητρο για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων με συνέπεια να καταργηθούν ή να μη δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ύστερα από τα ανωτέρω παρακαλούμε να μην πραγματοποιηθεί η σκέψη αυτή ή να αναβληθεί προς το παρόν τουλάχιστον μέχρι να ξεπερασθεί η κρίση που έτσι κι αλλιώς έφερε σε δύσκολη θέση τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και προβλέπεται το μέλλον δυσοίωνο και αβέβαιο».

Σχετικά Άρθρα