Γενική

Έγραψε ο τοπικός τύπος

Πρωταπριλιάτικη ήταν φυσικά η είδηση που φιλοξε­νήθηκε στο χθεσινό μας φύλλο, αναφορικά με την κλίση που πήρε το ρολόι της πόλης μας λόγο των έργων ενοποίησης των πλατειών. Έτσι μάλλον άδι­κη ήταν η όποια ανησυχία του Δημάρχου Ξάνθης, του κ. Δ. Μπένη, καθώς και δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης για το θέμα. Πάντως, αν κρίνουμε και από τις αντιδράσεις των αναγνωστών μας στο συγκε­κριμένο πρωταπριλιάτικο αστείο, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θα προτιμούσαν τελικά να υπάρχει μία κλίση στο ρολόι μας που θα το έκανε να μοιάζει λίγο με τον Πύργο της Πίζας, κάνοντας ίσως πιο απο­τελεσματικότερη και την τουριστική προβολή της πόλης μας..!
Εμπρός

Πάει η ΣΕΒΑΘ, πάει η ΡΟΔΟΠΗ, πάει η ΣΕΠΕΚ, τι έχει τώρα σει­ρά; Όπως δείχνουν τα πράγματα, πολύ φοβάμαι ότι τώρα σειρά παίρνει η ΣΕΚΑΠ. Δεν είναι τυχαίο ότι από το πουθενά, ξαφνικά ήρθε στην επικαιρότητα, υποτιθέμενο θέμα λαθραίας εξαγωγής τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ!!! Στην αρχή το θέμα αυτό μάθαμε ότι, ως ει-. δηοη κυκλοφόρησε σε διάφορα blog. Μετέπειτα με το θέμα αυτό ασχολήθηκε και ο έντυπος τύπος και μάλιστα, μερίδα τοπικού τύπου.
Αδέσμευτη

‘ Όχι, δεν ήταν δική μας η «νίκη». Τη δουλειά μας κάναμε… μεταφέροντας ένας πρόβλημα φτωχών ανθρώπων – παραθεριστών! Ήταν «νίκη» και δικαίωση για τους ΦΤΩΧΟΥΣ και «καρκινοπαθείς» ανθρώπους που κάνουν κάμπινγκ στο ijufeiSiSvi, α* πόρτο Λαγός και για να βρουν λύση στο πρόβλημα τους, κατέφευγαν στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου. Πληροφορίες μας αναφέρουν λοιπόν ότι με εντολές της Δημάρχου Αβδήρων, επικοινώνησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Χατζόπουλος με τους παραθεριστές του κάμπινγκ και τους είπε ότι «θα λειτουργήσει το κάμπινγκ των φτωχών και το φετινό καλοκαίρι στο Πόρτο Λόγος»!!! -Εμείς δεν έχουμε εμπάθεια με την Δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη. Το αντίθετο μάλιστα, αφού κάποτε -τότε που καταλάβαινε από «φτώχια» και δεν την είχε «συνεπάρη» π αλαζονεία της εξουσίας και του «μεγαλείου» της τη θεωρούσαμε -αδελφή μας» την Δήμαρχο Αβδήρων… Ετσι σημερα θα την πούμε μπραβο που έκανε «πίσω» γιατί αντιλήφθηκε ότι -δικαίωμα· στη ζωή έχουν και οι «φτωχοί» άνθρωποι… και θα επαναλειτουργήσει και το φετινό καλοκαίρι το κάμπινγκ tou Πόρτο Λόγος! -Τι κρίμα που δεν «αντιλήφθηκε» το «ολίσθημα» με το κάμπινγκ Μυρωδάτου στους Βουλγάρους, έναντι… πινακίου φακής!
Μαχητής

Αμέσως ανταποκρίθηκε η τεχνι­κή υπηρεσία του δήμου Ξάνθης στην παράκληση γονέα για να τοποθετη­θούν και άλλες κούνιες στο πάρκο της Κυψέλης αφού τώρα που ζεσταίνει και ο καιρός πολλά είναι τα παιδάκια που διασκεδά­ζουν εκεί. Την επομένη του τηλε­φωνήματος οι κούνιες το­ποθετήθηκαν. Μπράβο.
Αγώνας

Μια καταγγελία στην «Θ» από την Σταυρούπολη, για την διακομιδή ασθενούς χωρίς συνο­δεία γιατρού, ο οποίος καθ’ οδόν εξέπνευσε, φέρνει στην επιφάνεια ένα θέμα που ταλαιπωρεί όλους τους Έλληνες της υπαίθρου. Γιατροί που εμφανίζονται οργανικά στην δύναμη των κέ­ντρων υγείας, αλλά που υπηρετούν… στα κεντρικά νοσοκομεία ως αποσπασμένοι. Γιατροί, ε­λάχιστοι που απομένουν στα περιφερειακά γιατρειά και που καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, να ξελασπώσουν στην ουσία το εθνικό σύστημα υγείας! Ένα άλλο επίσης μεγάλο θέμα είναι η ιατρική συνοδεία των ασθενοφόρων. Και δεν είναι λίγες οι ζωές των συνανθρώ­πων μας που χάθηκαν, γιατί δεν υπήρχε ένας γιατρός στο ασθενοφόρο που έσπευσε να τοικ παραλάβει… Και, αλήθεια, τι γίνεται με εκείνο το ΕΚΑΒ που το ακούμε εδώ και κάτι χρόνια kg ακόμα να το δούμε; Ήμουν νιος και γέρασα… Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε να… γέρασε. και τα παιδιά μας;
Θράκη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βιστωνίδας, είδαμε να σφά­ζονται παλικάρια στο θέμα που είχε σχέση με την υπό­θεση που είδε το φως της δη­μοσιότητας για το αν ο Δήμος υπήρξε ή όχι πυρόπληκτος και για το ποιος φέρει την ευ­θύνη για τα όσα εξελίσσονται αυτές τις ημέρες, όπως και για την ποιότητα του πόσιμου νε­ρού. Στο ένα θέμα είδαμε τον Δήμαρχο Βιστωνίδας να πετά το μπαλάκι αλλού και να το­νίζει πως ο ίδιος και ο Δήμος δεν έχουν καμία ευθύνη και στο θέμα του νερού, είδαμε να παρουσιάζεται ακόμα και μπουκάλι γεμάτο με νερό από το δίκτυο ύδρευσης το οποίο μάλιστα συγκρίθηκε για να φανεί η διαφορά με μπουκά­λι εμφιαλωμένου νερού και πραγματικά η διαφορά ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού, άσχετα αν ο κύριος Γουλινάκης θέλοντας να δείξει πως κανένα πρόβλημα δεν έχει το νερό του Δήμου, γέμισε ένα ποτήρι και το ήπιε στην υγειά της Δημοτικής Αρχής.
Φωνή της Ξάνθης

Η οδός Αναξάρχου. Για πολλούς συμπολίτες οδός Αναξάρχου ίσως να μην είναικαν γνωστό πού βρίσκεται. Εάν όμως περάσουν ένα βράδυ που γύρω υπάρχει ησυχία και η ατμόσφαι­ρα είναι καθαρή, θα τους έρθει μια παλιά, γνώριμη μυρωδιά. Μια μυρωδιά καπνού! Πρόκειται για την μυρω­διά που διαχέεται ακόμη στην ατμόσφαιρα, με λι­γότερη ένταση βέβαια, όπως τότε, παλιά τις ημέ­ρες της δόξας! Τα παλιά καπνεργοστά­σια και οι κοπναποθήκες δίνουν το στίγμα της πα­ρουσίας τους. Μπορεί να μην; «ζουν» πλέον, όμως αναπνέουν.: Κι αυτή η αναπνοή τους;:είναι η μυ­ρωδιά των καπνόφυλλων, ευλογία και κατάρα: μαζί για τον τόπο μας. Και τώρα πού είναι η οδός Αναξάρχου. Βρίσκεται πίσω από -την υπερνο-μαρχία, πηγαίνοντας γιο το ΚΤΕΛ από την οδό Κα­πνεργατών
Εμπρός

Όχι μόνο γκρίνιες· αλλά και μπράβο! Οφείλω λοιπόν να ομολογήσω ότι με­τά και τα σχόλια της στήλης, η ανά­πλαση της Πλα­τείας, προχωράει πολύ γρήγορα λό­γω Δημήτρη Μπέ-νη που επιστατεί και ο ίδιος πλέον, προκειμένου ως το δυνατόν γρηγορότερα να τελειώσει το έργο!!! Δείτε και θα καταλάβετε τι εννοώ… Και βέβαια ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως η πρόταση της εταιρείας (και του Δημή­τρη Μπένη) στον Δήμαρχο και τις Τεχνι­κές υπηρεσίες ήτανε, «το έργο να ξεκινή­σει τον Σεπτέμβριο, ώστε να δουλέψει ά­νοιξη και καλοκαίρι η πλατεία και να μη ζη­μιωθούν οι επαγγελματίες»… Αλλά για τεχνικούς και λόγους που δεν γνωρίζω, δεν εισακούστηκαν…
Αδέσμευτη

Σχετικά Άρθρα