Γενική

Ο Νίκος Μουρατίδης παρουσίασε στο ευρύ κοινό τα νέα του βιβλία

Από κοντά είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν οι Ξανθιώτες τον Νίκο Μουρατίδη ο οποίος βρέθηκε στην Ξάνθη την Πέμπτη 2 Απριλίου σε γνωστό ξενοδοχείο για να παρουσιάσει τα δύο νέα του βιβλία.
Αρκετός ήταν ο κόσμος που θέλησε να δει τον Νίκο Μουρατίδη από κοντά και να συνομιλήσει μαζί του καθώς και να πάρει και αυτόγραφο.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης 4 παιδιά απήγγειλαν σημεία από τα βιβλία του Μουρατίδη κάνοντας την παρουσίαση μοναδική.
Το πρώτο καταπληκτικό βιβλίο αφορά μια καινούργια περιπέτεια του μικρού Αλκιβιάδη. Μια ιστορία γεμάτη φαντασία, τόλμη, ανατροπές και χιούμορ. Περιληπτικά το βιβλίο αναφέρει: Ευτυχισμένος που βρήκε τον πατέρα του, ο μικρός Αλκιβιάδης μένει πια μαζί του στον Πειραιά. Κοντά του έχει και τους φίλους του, τον Κρίτωνα και την Αριστίππη. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στις καινούργιες συνθήκες, μα πιο πολύ τον απασχολεί ο μελλοντικός γάμος του πατέρα του με τη Δανάη. Υπάρχουν όμως κι άλλα σοβαρά θέματα: Ο Κρίτωνας δε θέλει να πάει σχολείο, η Αριστίππη έχει περίεργη συμπεριφορά και ο πατέρας του πρέπει να φύγει για τον Εύξεινο Πόντο, όπου ξέσπασε πόλεμος. Πριν από το ταξίδι ο πατέρας του του δείχνει ένα μπαούλο όπου φυλάει κάποια πράγματα της μητέρας του. Kαι ενώ εκείνος λείπει στον πόλεμο, επισκέπτεται το σπίτι στον Πειραιά η γιαγιά του Αλκιβιάδη, μια γυναίκα περίεργη – πολλοί μάλιστα λένε γι αυτήν ότι είναι μάγισσα. Αυτά που θα συμβούν στη συνέχεια δεν τα χωράει ανθρώπου νους. Γιατί η Αριστίππη θα γίνει κλέφτρα; Πώς οι τρεις φίλοι θα βρεθούν σε ένα καράβι που ταξιδεύει με άσχημο καιρό για τη Δήλο; Πότε θα τους επιτεθούν πειρατές και θα αιχμαλωτίσουν την Αριστίππη; Πώς θα την απελευθερώσουν ο Αλκιβιάδης και ο Κρίτωνας, ρεζιλεύοντας αυτούς τους αδίστακτους ληστές των θαλασσών; Θα τα καταφέρουν να το σκάσουν από τη Δήλο; Και ταξιδεύοντας για τον Πειραιά θα έχουν την εύνοια των θεών ή θα συνεχιστούν οι περιπέτειές τους;
Το δεύτερο βιβλίο ονομάζεται: «Αθήνα Θεσσαλονίκη». Περιληπτικά το μυθιστόρημα: Είναι και οι δύο παντρεμένοι. Ένα λάθος τηλεφώνημα τους φέρνει κοντά. Μες στη μοναξιά της προσωπικής τους ζωής κάθε τους συνομιλία είναι μια όαση. Ερωτεύονται και παραδίδονται στη γοητεία του αγνώστου και του απαγορευμένου. Και, όπως είναι φυσικό, καταλήγουν σε αλλεπάλληλα αδιέξοδα.Το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Μουρατίδη διαπραγματεύεται τον έρωτα που φυλακίζει αλλά και φυγαδεύει, που υπόσχεται αλλά και διαψεύδει. Η περιπέτεια του Ανδρέα και της Σοφίας: μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι η δική μας.
Μαίρη Δαληκριάδου

Σχετικά Άρθρα