Γενική

Η ΣΕΚΑΠ δίνει πνοή στην Ξάνθη

Δηλώνουμε παρόντες και στηρίζουμε δυνατά την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας για την διατήρηση των Συνεταιριστικών εργοστασίων

Πολλές και πολύπλευρες είναι οι επιθέσεις που δέχεται το μοναδικό μεγάλο συνεταιριστικό εργοστάσιο το οποίο απέμεινε στην Ξάνθη. Μαζί με την ΣΕΚΕ η οποία συρρικνώθηκε τελευταία, η ΣΕΚΑΠ είναι η μοναδική υγιής επιχείρηση που γλίτωσε από την απαξίωση που διέπει το συνεταιριστικό κίνημα τα τελευταία 15 χρόνια.
Πρόσφατα η ΣΕΚΑΠ που δίνει ψωμί σε 500 τουλάχιστον οικογένειες εργαζομένων αλλά και σε χιλιάδες αγρότες καπνοκαλλιεργητές της Ξάνθης, δέχθηκε σφοδρή επίθεση σχετικά με την λειτουργία της, στο θέμα των εξαγωγών της προς την Βουλγαρία.
Ανησυχήσαμε και ανησυχούμε με τα όσα διαβάσαμε στα blgos (693 σελίδες αναφέρονται στο google), και για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να φωτίσουμε υπεύθυνα και με αντικειμενικότητα κάθε πτυχή της υπόθεσης. Οι φήμες οργιάζουν αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την τύχη των εργαζομένων και των φτωχών καπνοκαλλιεργητών, μιας και αν κλείσει αυτή η εταιρία η καταστροφή για τον τόπο θα είναι ολοκληρωτική.
Ως εφημερίδα δηλώνουμε παρόντες και θα υποστηρίξουμε την καλή φήμη της ΣΕΚΑΠ. Προς το παρόν πολλά και γράφονται και ακούγονται. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα πραγματικά περιστατικά να τα ξεδιαλύνουμε μέσα από τον καταιγισμό των αντικρουόμενων πληροφοριών και τον κυκεώνα απόψεων και να αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία την αλήθεια των περιστατικών.
Πάντως άμεση ήταν και η αντίδραση της διοίκησης της εταιρίας η οποία τόσο δια στόματος του μέλους του Δ.Σ. κ. Γιώργου Κίτσου μέσα από την εφημερίδα μας, όσο και με την απάντηση του προέδρου κ. Ν. Παππα προς τον nonews (blog το οποίο ανακίνησε όλο το θέμα) δηλώθηκε κατηγορηματικά η ξεκάθαρη θέση της εταιρίας σε σχέση με τα δημοσιεύματα και δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι «η εταιρία ουδέποτε κατά την τελευταία πενταετία έκανε εξαγωγές τσιγάρων TRANSIT στην Βουλγαρία».

Σχετικά Άρθρα