Γενική

«Εβδομάδα αγάπης» από το σύλλογο αιμοδοτών νομού Ξάνθης

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου

Το περασμένο Σάββατο 28 Μαρτίου, ξεκίνησε η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα και αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης Η ΑΓΑΠΗ. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης και η συμμετοχή σε αυτήν κρίθηκε πλήρως ικανοποιητική. Αιμοδότες από όλο το νομό, έδειξαν με τη συμμετοχή τους για μια ακόμη φορά, ότι η αιμοδοσία είναι κάτι που αφορά όλους μας και πως δεν πρέπει να έρθουμε οι ίδιοι ή συγγενείς και φιλικά πρόσωπα στη δυσάρεστη θέση να χρειαζόμαστε αίμα, για να γίνουμε αιμοδότες, μιας και ο χρόνος που χρειάζεται να σπαταλήσουμε είναι μόνο 10 λεπτά. Παρόμοιες αιμοδοσίες θα ακολουθήσουν σε πολλές περιοχές του νομού Ξάνθης, όπως στον Εχίνο, στο Ωραίο, στη Διομήδεια, στη Γενισέα, στο Άβατο και στο Μυρωδάτο. Την προσπάθεια αιμοδοσίας υποστηρίζουν πολλοί φορείς του νομού.
Χ. Καζαντζοπούλου: «Πρέπει να δίνουμε αίμα»
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρύσα Καζαντζοπούλου, μιλώντας στην «XANTHINEWS», δήλωσε, ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την ανάγκη που υπάρχει να δίνουμε αίμα, αφού δεν πρέπει να περιμένουμε να μας «χτυπήσει την πόρτα» το κακό. Συγκεκριμένα τόνισε: «Πρέπει να δώσουμε αίμα για να έχουμε και για τις οικογένειές μας αύριο. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, θα βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα». Η κ. Καζαντζοπούλου στη συνέχεια ανέφερε, ότι για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης, δε χρειάζεται να μπει σε καμία απολύτως διαδικασία, για να προσθέσει: «Είναι πάρα πολύ εύκολο και εντελώς ανώδυνο». Στην αιμοδοσία όμως την «παράσταση έκλεψε» ο σύλλογος γυναικών αιμοδοτών του Κενταύρου, η συμμετοχή του οποίου υπήρξε αθρόα. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κενταύρου Χουσνιού Χιλμιέ, μίλησε για την ευαισθητοποίηση των γυναικών της περιοχής της, λέγοντας ότι η αιμοδοσία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες των γυναικών του ορεινού οικισμού.
Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης το μόνο που έχει να κάνει είναι να απευθυνθεί στο Σύλλογο Αιμοδοτών, συμπληρώνοντας μία αίτηση και δίνοντας μια φιάλη αίμα.

Σχετικά Άρθρα