Γενική

Πρωτοβουλία του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

Η «Ώρα της Γης» έφτασε… Οι μικροί μαθητές αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο τα μολύβια και τα βιβλία τους και να πάρουν πλακάτ στα χέρια τους και να διαδηλώσουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας.

Της Μαίρης Δαληκριάδου

Με πολύ κέφι και καλή διάθεση οι μαθητές του 12 ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης μαζί με τους δασκάλους και τον διευθυντή τους θέλησαν να συμμετέχουν ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Το σχολείο για αυτό το λόγο προγραμμάτισε τις εξής εκδηλώσεις για την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009: Συμβολικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν λειτούργησαν
τα φώτα και το κουδούνι, καθώς και άλλες ηλεκτρικές συσκευές ως ένδειξης μικρής συμβολής στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ». Παρουσίαση του θέματος και ενημέρωση όλης της σχολικής κοινότητας για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής (αιτίες, επιπτώσεις, δράσεις ,λύσεις και μέτρα που μπορούν να ληφθούν). Παρουσίαση μικρού θεατρικού (σκετς) με θέμα «Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο». Τα παιδιά ζωγράφιζαν και αυτοσχεδιάσαν με θέμα την κλιματική αλλαγή. Προβολή της ταινίας «Η επόμενη μέρα » για τις μεγάλες τάξεις. Πικετοφορία στην πόλη της Ξάνθης, από τις τάξεις Ε και Στ με πανό συνθήματα για την προβολή του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής στους κατοίκους της πόλης μας. Μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και στους κατοίκους της πόλης, με απλές και
χρήσιμες συμβουλές για το τι μπορούν να κάνουν.
Μερικά από τα συνθήματα των μαθητών: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΦΤΑΣΕ!
Το σχολείο μας δίνει το παρόν στο ιστορικό ραντεβού. Επιτέλους, Θα πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε! Από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο. Για να προστατεύσουμε το σπίτι μας, την ΓΗ! Για να ζήσουμε, εμείς, τα παιδιά μας ,τα παιδιά των παιδιών μας, στον πανέμορφο αυτόν πλανήτη.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Σάββας Μελισσόπουλος δήλωσε στην Xanthi News για την κίνηση αυτή: « Η πρωτοβουλία αυτή σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά απέναντι στην κλιματικές αλλαγές του πλανήτη μας. Η πρωτοβουλία ανήκει στους δασκάλους και την διεύθυνση του σχολείου. Η πορεία της διαδήλωσης είναι η οδός Ηρώων, κεντρική Πλατεία και 28 ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές θα μοιράσουν φυλλάδια με απλές οδηγίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή».

Σχετικά Άρθρα