Γενική

Η πλημμύρα στο κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης μούσκεψε τις στολές και γι αυτό δεν παρέλασε την 25 η Μαρτίου- Δηλώσεις της Προέδρου κ. Στάντσιου

Σύντομα θα μεταφερθεί στο νέο κτίριο

Δυσάρεστες συνέπειες είχε η συνεχιζόμενη βροχόπτωση του περασμένου Σαββάτου για το σύλλογο του Λυκείου Ελληνίδων νομού Ξάνθης. Η πολύωρη και έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την εισροή υδάτων μέσα στο υπόγειο του κτιρίου επί της οδού Βενιζέλου, όπου στεγάζεται προσωρινά, με αποτέλεσμα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα σε αυτό, να υποστούν μερικές ζημιές και κυρίως οι στολές του συλλόγου, για τις οποίες κρίθηκε, ότι δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν για την παρέλαση της 25 ης Μαρτίου. Είναι γνωστό, ότι εδώ και 2 χρόνια περίπου ο σύλλογος μεταστεγάστηκε σε άλλο κτίριο, αφού το παλιό κτίριο στο οποίο στεγαζόταν, βρίσκεται υπό ανακατασκευή από το δήμο Ξάνθης.
Δε συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του συλλόγου στους Ξανθιώτες, από την καθιερωμένη παρέλαση της 25 ης Μαρτίου. Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Στάντσιου, μιλώντας στην «XANTHINEWS» ανέφερε τις ζημιές που προκλήθηκαν από την αναπάντεχη πλημμύρα. Τόνισε ότι τα νερά που εισχώρησαν στο υπόγειο του κτιρίου του συλλόγου δεν ήταν πολλά, αλλά ήταν αρκετά, ούτως ώστε να κριθούν οι στολές ακατάλληλες για χρήση. Και πρόσθεσε «2εκ. νερού ήταν αρκετά να εμποδίσουν τη συμμετοχή του συλλόγου στην παρέλαση. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε τις στολές για να τις περιποιηθούμε, πράγμα το οποίο μας απαγόρεψε να παρελάσουμε, έτσι όπως συνηθίζεται εδώ και 32 χρόνια».
Στην παρέλαση συμμετείχε μόνο η σημαία και οι παραστάτες του συλλόγου, για να μην υπάρχει πλήρης απουσία του συλλόγου. Η κ. Στάντσιου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δε θέλαμε να λείπουμε τελείως από αυτήν την εκδήλωση, διότι θεωρούμε υποχρέωσή μας να τιμούμε τις εθνικές επετείους και όλους αυτούς, οι οποίοι πολέμησαν κάποτε, για να ζούμε εμείς σήμερα σε μια ελεύθερη χώρα».
Πέπη Στάντσιου: «Η πλημμύρα δε δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα»
Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου, η πλημμύρα δεν ήταν μεγάλης έκτασης και οι ζημιές που προκλήθηκαν από αυτήν περιορίστηκαν σημαντικά, γεγονός στο οποίο συνέβαλε η τοποθέτηση των στολών σε ψηλά σημεία. Η κ. Στάντσιου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο σύλλογος θα συμμετέχει κανονικά στις επόμενες παρελάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο κτίριο του συλλόγου, στο οποίο σε μικρό χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί στο νέο χώρο.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα