Γενική

«Ξύπνησε ο πολύς κόσμος»!

Απάντηση Χρ. Πούλιου για την αντίδραση του Δημάρχου στη θέση της αντιπολίτευσης για την ΏΡΑ ΓΗΣ

Στον απόηχο των θερμών αντιδράσεων του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 23 Μαρτίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Πολίτες για την Αλλαγή», κ. Χρίστος Πούλιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
««Πολιτική είναι η τέχνη να εμποδίζεις τον πολύ κόσμο να χώνει τη μύτη του σε θέματα που τον αφορούν», (H. Walpole)
Χθες ο κ. Δήμαρχος μας …μάλωσε γιατί …τολμήσαμε (!!!) να φέρουμε πρώτοι το θέμα της συμμετοχής του Δήμου στην «Ώρα της Γης» το Σάββατο 28 Μαρτίου.
Παλαιότερα μας είχε εγκαλέσει γιατί θέματα καθημερινότητας τα φέρναμε στα Δημοτικά Συμβούλια.
Κατά την άποψή του όλα πρέπει να γίνονται με τηλεφωνήματα μεταξύ μας και μεταξύ των υπηρεσιών. Έτσι να λύνονται (;) τα θέματα του Δήμου. Στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα μαζευόμαστε μόνο για να υπερψηφίζουμε ό,τι η Δημοτική Αρχή βούλεται. Καμία συζήτηση, καμία διαβούλευση, καμία αντίθετη άποψη…
Τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής, των Δημοτικών Επιχειρήσεων, των Δημοτικών Οργανισμών δε θέλουν να τις δημοσιοποιούν.
Και ο κόσμος; Οι δημότες;
Ε! Θα τους φωνάζουμε κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίζουν. Να μας υπερψηφίζουν δηλαδή, γιατί ποιος άλλος μπορεί να υπόσχεται ανέξοδα θέσεις, δουλειές, «λαγούς με πετραχήλια»; Θέλει ταλέντο και συγκεκριμένη φιλοσοφία όλο αυτό το σκηνικό.
Κάποιοι το έχουν σε περίσσεια.
Κάποιοι άλλοι προσπαθούν ν αναδείξουν το ρόλο της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στα θέματα που τους αφορούν. Μέχρι τώρα και για πολλά χρόνια κέρδιζαν οι «ταλαντούχοι» πολιτικοί της πρώτης κατηγορίας.
Τώρα που ξύπνησε ο πολύς κόσμος, τώρα που κάποιοι προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τους πολλούς, τώρα που όλοι θέλουν «να χώνουν τη μύτη τους σε θέματα που τους αφορούν», ποιοι θα κερδίσουν»;;;

Σχετικά Άρθρα