Γενική

Έκθεση Κριστιάνας Ηλιοπούλου στην γκαλερί «Ορφέως 20»

Η εικαστικός Κριστιάνα Ηλιοπούλου παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση χαρακτικής «Ίχνη και Πνοές» στην γκαλερί «Ορφέως 20 Χώρος Προβολής », από 28 Μαρτίου μέχρι 17 Απριλίου.
Τα χαρακτικά που παρουσιάζονται καλύπτουν την σταδιοδρομία της από το 2000 μέχρι και σήμερα σε δυο κύκλους δημιουργίας . Τα έργα στα οποία χρησιμοποιεί τα κλασικά μέσα έκφρασης της χαρακτικής όπως η οξυγραφία, είναι το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου αναζητήσεων, όπου μέσα από τα ασπρόμαυρα και τα έγχρωμα έργα της «εικονογραφεί» τις προσωπικές της ιστορίες, γύρω από την ανθρώπινη φιγούρα και τις σχέσεις μεταξύ αυτών. Είναι παραμύθια που ξεδιπλώνουν τις εικόνες τους σε παράλληλες πραγματικότητες που μερικές φορές συμπίπτουν πάνω στην ίδια επιφάνεια χαρτιού. Η διάθεση είναι ονειρική, με έμφαση στα σουρεαλιστικά στοιχεία-σύμβολα , που αποτελούν το πρωταρχικό εικαστικό λεξιλόγιο της.
Ο δεύτερος κύκλος έργων αντιπροσωπεύει την τελευταία δουλειά της με τίτλο «Κάψουλες μνήμης», ένα κύκλο χαρακτικών-μονοτυπιών όπου προσπαθεί να δημιουργήσει κομμάτια Χώρου- Χρόνου μέσα από τα τυπωμένα μηνύματα της μνήμης της . Τα μονότυπα και η τεχνική της κολλαγραφίας προσφέρουν στην σκέψη και στην γραφή την δυνατότητα μιας πιο ελεύθερης και άμεσης έκφρασης των ερεθισμάτων. Η σύνθεση δημιουργείται από αλλεπάλληλα τυπώματα στην ίδια επιφάνεια , εναλλαγές σε διάφανα επίπεδα και έντονα χρώματα , στο φως και τη σκιά, χωρίς υπερβολικές αφηρημένες διαθέσεις.
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα- Σάββατο 18.00- 21.00

Σχετικά Άρθρα