Γενική

Η ΝΕ ΚΚΕ Ξάνθης για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης

«Το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους συνταξιούχους και πρώτα από όλα τους χαμηλόμισθους και τους συμβασιούχους.
Καμιά συζήτηση, καμιά διαπραγμάτευση για «έκτακτα επιδόματα» της κοροϊδίας και του εμπαιγμού.
Αυτή η πολιτική δεν είναι «ρεαλιστική», πολύ περισσότερο δεν είναι «δίκαιη», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Είναι προκλητική επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων για να προστατευθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας που ευθύνεται για την κρίση και για τα ελλείμματα.
Αυτή η πολιτική δεν πλήττει μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους. Στρέφεται και κατά των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ενθαρρύνει τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της κρίσης.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν ενιαία ταξική αγωνιστική απάντηση. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, καμιά συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών με πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα. Δραστική φορολόγηση των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.
Για να έχει η πάλη τους αποτέλεσμα πρέπει να συνοδευτεί με καταδίκη της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» και αποδυνάμωση των κομμάτων που τον στηρίζουν».

Σχετικά Άρθρα