Γενική

Απαράδεκτη η Ξάνθη έχασε από τον Εργοτέλη μέσα στα Πηγάδια 0-1

Ο Εργοτέλης ήρθε από την Κρήτη ως… αδιάφορος στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει την Skoda και δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του στο πρώτο ημίχρονο. Ένα πανέμορφο τέρμα του Βασίλη Κουτσιανικούλη, όμως, ήταν αρκετό ώστε οι Κρητικοί να κάνουν το 1-0 και να φύγουν με τη νίκη από την ακριτική μας πόλη για την 27 η αγωνιστική της Primera Division, τη στιγμή που η Ξάνθη, παρά τα δύο δοκάρια του Λίμπορ Ντόσεκ, να μην κερδίζει τίποτα από τον αγώνα και ουσιαστικά να μένει εκτός πλέι οφ οριστικά.
Εικόνα αγώνα
Οι γηπεδούχοι ήθελαν να κρατήσουν «ζωντανές» τις όποιες ελπίδες είχαν για την είσοδό τους στα πλέι οφ και γι’ αυτόν το λόγο κυνήγησαν το γκολ από τα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γκουτσίδη βρέθηκαν στο προσκήνιο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν για κάτι καλό με αντεπιθέσεις, ή πιο συγκεκριμένα διώχνοντας την μπάλα μπροστά στον Πάτρικ Ογκουνσότο. Οι «ακρίτες» επιχείρησαν κυρίως με ψηλές μπαλιές να βρουν το κεφάλι του Λίμπορ Ντόσεκ, ωστόσο ο υψηλόσωμος επιθετικός αποδείχθηκε άτυχος, αφού είχε δύο προσπάθειες στο δοκάρι. Η καθολική υπεροχή των γηπεδούχων δεν είχε αντίκρισμα στο πρώτο μέρος, ενώ ο τεχνικός του συλλόγου χρειάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, όταν στο 45’ τραυματίστηκε ο Κώστας Φλίσκας και αντικαταστάθηκε από τον Παντελή Ριζογιάννη.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους Κρητικούς να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα στο κέντρο και για πρώτη φορά να ανησυχούν ουσιαστικά την άμυνα των γηπεδούχων. Οι δύο προπονητές είχαν ήδη παρεμβληθεί με τους Ντοριβάλ και Ντιέγκο Ρομάνο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι δύο αλλαγές δεν είχαν καμία συμμετοχή στο εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης στο 61’. Το γκολ ανάγκασε την Ξάνθη να πάρει και πάλι τα «ηνία» του αγώνα (με την μερική… συγκατάθεση των φιλοξενούμενων), αλλά οι γηπεδούχοι δεν ήταν το ίδιο δημιουργικοί όσο στο πρώτο ημίχρονο κι έτσι δεν κατάφεραν να απειλούσουν τον Ζολτ Πόζα.
Συνθέσεις
Ξάνθη:
Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Ρομέν Φεριέ (55′ Ντόριβαλ Ντορίβα), Γιάννης Παπαδημητρίου, Σπύρος Βάλλας (67′ Χάρης Παππάς), Κώστας Φλίσκας (45′ Παντελής Ριζογιάννης), Ντιέγκο Κιντάνα, Ντελγκάδο Ζουέλα, Μάουρο Πόι, Ράφαλ Γκρζέλακ, Τόμας Αμπραχαμ, Λίμπορ Ντόσεκ
Εργοτέλης:
Ζολτ Πόζα, Παναγιώτης Κορδονούρης, Ντάνιελ Κένεντι, Φερνάντες Μαουρίσιο, Γκέρνοτ Πλάσνεγκερ, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Μπέτο, Μάρτινς Ροζέριο (51′ Ντιέγκο Ρομάνο), Δημήτρης Ορφανός, Μανουέλ Ζούνιορ, Πάτρικ Ογκουνσότο
Διαιτητής: Η. Μαζαράκος Βοηθοί: Δ. Γούκος, Κ. Βλάχος

Σχετικά Άρθρα