Γενική

Πρωτοφανής σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές του Ν. Ξάνθης

Ένα σπάνιο φαινόμενο έλαβε χώρα στην περιοχή μας το μεσημέρι της Τετάρτης, όχι για τη συχνότητα εμφάνισής του, αλλά για την ένταση και την ποσότητά του. Συγκεκριμένα σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε διάφορες περιοχές του νομού, ακόμα και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Το φαινόμενο είναι σχετικά συχνό την περίοδο που διανύουμε, όχι όμως σε αυτήν την ένταση και διάρκεια.
Το έστρωσε στον κόμβο των Βαφέϊκων
Αν το έβλεπε κάποιος, θα νόμιζε ότι ήταν χιόνι. Το ύψος του χαλαζιού έφτανε τα 20εκ. πάνω στην εθνική οδό Ξάνθης- Λάγους, στο ύψος του εργοστασίου ΣΕΒΑΘ, γεγονός που ανάγκασε τα εκχιονιστικά μηχανήματα να αναλάβουν δράση, αφού ήταν αδύνατον να κινηθούν αυτοκίνητα επί της οδού, χωρίς την παρέμβασή τους. Οι διερχόμενοι οδηγοί κοιτούσαν σαστισμένοι το σπάνιο φυσικό φαινόμενο, χωρίς να μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έβλεπαν. Στο σημείο την ώρα του φαινομένου, η ορατότητα ήταν εξαιρετικά μειωμένη, ενώ η κίνηση σταμάτησε αναγκαστικά, προς αποφυγήν υλικών ζημιών στα οχήματα. Το φαινόμενο σημειώθηκε σχετικά σε μικρή περιοχή σε αυτή την ένταση και έτσι αποφεύχθηκαν περαιτέρω ζημιές.
Με πολλές βροχές και κρύο οι επόμενες μέρες
Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού, τόσο σήμερα Παρασκευή, όσο και το Σαββατοκύριακο.
Πιο αναλυτικά για σήμερα αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και σημειωθούν βροχές κατά περιόδους ισχυρές. Στην αρχή των φαινομένων είναι πιθανόν να σημειωθεί χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε χαμηλά υψόμετρα έως 300μ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός και το Σαββατοκύριακο. Χιόνια θα σημειώνονται στα ορεινά και πρόσκαιρα και στα ημιορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Σχετικά Άρθρα