Γενική

Γ. Παυλίδης: «Θα σημαδέψει την μελλοντική πορεία του τόπου μας»

Συνεργασία Νομάρχη και αρμόδιων αρχών και φορέων για τον Περιμετρικό Οδικό Δακτύλιο της Ξάνθης

Για την επίλυση των ζητημάτων αναφορικά με την τελική πορεία του περιμετρικού οδικού δακτυλίου της πόλεως Ξάνθης, στην υπό εκπόνηση οριστική μελέτη πραγματοποιήθηκε συνεργασία στο Γραφείο του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργου Παυλίδη.
Είναι γνωστό ότι μετά την αναληφθείσα πρωτοβουλία, προ διετίας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης, λόγω της τεχνικής αδυναμίας για υλοποίηση της ιδέας της, με μελέτη, για περιμετρικό δακτύλιο, «εκχώρησε» το αντίστοιχο ποσό, που προορίζονταν γι’ αυτήν, στην υψηλών δυνατοτήτων Εγνατία Οδό Α.Ε., έτσι ώστε να συνδυαστεί με τον κάθετο άξονα Ξάνθης- Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Δ/ντής Μελετών της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Κέκης Χαρίσης, η Δ/ντρια καθέτων και κύριου άξονα της Εγνατίας Οδού κ. Μαρία Κατσαβέλη, ο εκπρόσωπος των μελετητών και στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης.
Παρουσιάσθηκε η βελτιωμένη χάραξη, στην οποία, μετά από μακρά συζήτηση, συμφώνησαν τόσο ο Νομάρχης όσο και ο Δήμαρχος Ξάνθης, κάνοντας τις δέουσες παρατηρήσεις.
Νέο χαρακτηριστικό του περιμετρικού δακτυλίου, επί του οποίου υπήρξε απόλυτη συμφωνία, θα είναι η γεφύρωση του Κοσύνθου με γέφυρα μήκους 250 περίπου μέτρων, με βάθρα περί των 50 μέτρων, στο σημείο (περίπου) του παλαιού κτιρίου του φυσιολατρικού ομίλου Ξάνθης. Επίσης έγινε δεκτό ότι η μόνη εφικτή διέλευση προς τα δυτικά, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, βόρεια της Αγίας Ειρήνης είναι η άνευ σήραγγας, που εφάπτεται, χωρίς να θίγεται κανένα νέο οικοδομικό τετράγωνο.
Προτάθηκε εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, να αναλάβει τη συνολική κατασκευή του περιμετρικού δακτυλίου η Εγνατία Οδός, άλλως, την ανατολική παράκαμψη της Ξάνθης προς την κατεύθυνση της Εγνατίας με σημείο εκκίνησης την παραπάνω γέφυρα. Τα υπόλοιπα στοιχεία που συζητήθηκαν είναι με μικρές παρεκκλίσεις, αυτά που παρουσιάσθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 3/11/2008.
Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία χάραξης και υλοποίησης της έως τώρα μελέτης. Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά, στο Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού Α.Ε., στον Πρόεδρο της κ. Απόστολο Γούλα και στους συνεργάτες του, γιατί «έτσι δρομολογείται για την Ξάνθη η κατασκευή ενός μεγαλόπνοου έργου που θα δώσει νέες διεξόδους στο κυκλοφοριακό της. Ένα έργο που θα σημαδέψει τη μελλοντική πορεία του τόπου και της κοινωνίας μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα