Γενική

Τα Ξανθιωτάκια έχουν καλλιτεχνική φλέβα

Πετυχημένοι οι 15 οι Περιφερειακοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Ζωγραφικής ΑΜΘ στην Ξάνθη

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι 15 οι Περιφερειακοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Ζωγραφικής για την Αν. Μακεδονία και Θράκη από τις 10 μέχρι και 14 Μαρτίου από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης- Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων.
Το θέμα ήταν: «Η Παιδεία αλλάζει τον κόσμο».
Τα Βραβεία των Αγώνων Ζωγραφικής για τα Γυμνάσια δόθηκαν ως εξής:
1 ο Βραβείο: Γεωργίου Μαρία 4 ο Γυμνάσιο Ξάνθης
2 ο Βραβείο: Σιούτας Γεώργιος 2 ο Γυμνάσιο Ξάνθης
3 ο Βραβείο : Καραλούλης Στέφανος 1 ο Γυμνάσιο Ξάνθης
Ειδική διάκριση: Ιατρόπουλος Ηλίας 5 ο Γυμνάσιο Ξάνθης
Έπαινος: Γεωργίου Νικόλαος Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Δράμας
Τα Βραβεία των Αγώνων Ζωγραφικής για τα Λύκεια δόθηκαν ως εξής:
1 ο Βραβείο: Κωστούδας Κωνσταντίνος 4 ο Λύκειο Δράμας
2 ο Βραβείο: Δοσίδη Μάρθα 2 ο ΓΕΛ Ορεστιάδας
3 ο Βραβείο : Δεμερτζή Μαρκέλλα 6 ο ΓΕΛ Καβάλας
Ειδική διάκριση: Σάββα Χαραλαμπία 3 ο ΓΕΛ Ξάνθης
Έπαινος: Πίσσα Σοφία ΓΕΛ κ. Νευροκοπίου
Σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης των αγώνων από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρεται: «Όλα τα σχολεία τις Περιφέρειας συμμετείχαν ενεργά με αποτέλεσμα η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν από ήθος, τάξη και συλλογικότητα σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΥΠΕΠΘ.
Η οργανωτική επιτροπή συνεργάστηκε υποδειγματικά, με υπευθυνότητα και συντονισμό. Το αποτέλεσμα κρίνεται άριστο τόσο κατά τη διάρκεια των Αγώνων όσο και κατά την Τελετή Απονομής των Βραβείων.
Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στους αγώνες και τους εκπαιδευτικούς που τους παρότρυναν και τους καθοδήγησαν για την συμμετοχή τους.
Σκοπός που έγινε πράξη ήταν να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο σημερινός νέος την σύγχρονη πραγματικότητα στον κόσμο και να αναπτύξει προτάσεις, μέσα από τις οποίες η Παιδεία μπορεί να βελτιώσει την πραγματικότητα αυτή. Απώτερος στόχος είναι η ελεύθερη έκφραση του μαθητή μέσα από τους Καλλιτεχνικούς Αγώνες.
Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε η συνεργασία με την Νομαρχία Ξάνθης και με τον Δήμο Ξάνθης. Ευχαριστούμε θερμά τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη για την αμέριστη συμπαράσταση του και την ευαισθησία του προς την εκπαιδευτική κοινότητα. Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, και τον Αντινομάρχη Ξάνθης σε θέματα Παιδείας κ. Δημαρχόπουλο».

Σχετικά Άρθρα