Γενική

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι της στήλης Ζέπελιν

Προσοχή με το λάδι που χρησιμοποιούμε στο σπίτι!

Πήγα σε φίλη και είδα ότι μετά από το μαγείρεμα που έκανε, όλο το λάδι το έριξε μέσα στον νεροχύτη της κουζίνα της. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Γιατί το κάνουμε;

Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο. Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια…
Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια.

Αυτό το βρήκα διαβάζοντας από το Ίντερνετ μια μελέτη και για να μην το κάνουμε σαν την διαφήμιση που όλοι αναρωτιούνται «είναι ένας υπεύθυνος ρε παιδιά» ο καθένας λέω εγώ ότι μπορεί κάτι να κάνει.

Εγώ ήδη το λάδι το βάζω σε μπουκάλια πλαστικά και το πετώ στα κανονικά σκουπίδια, ίσως όμως θα ήταν καλύτερο αν αυτό το λαδί ανακυκλωνόταν από κάποιον. Ήδη στις μεγάλες πόλεις το δέχονται τα σούπερ μάρκετ όπως έχω πληροφορηθεί.

Καλή σας ημέρα, τα λέμε
Μαίρη Δαληκριάδου

Σχετικά Άρθρα