Γενική

Δια- Σταύρωση για οδηγούς και πεζούς

Επικίνδυνο σημείο στον οικισμό Ρέμβης- Άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Σε σημείο καρμανιόλα τείνει να εξελιχθεί η διασταύρωση των οδών Ακρίτας και Αρριανού στο συνοικισμό της Ρέμβης. Οι κάτοικοι της περιοχής γίνονται καθημερινά μάρτυρες δεκάδων ατυχημάτων, τα περισσότερα από τα οποία ευτυχώς, είναι ασήμαντα και περιορίζονται μόνο σε μικρές υλικές ζημιές. Πρόκειται για ένα σημείο αρκετά επικίνδυνο, σε μια περιοχή πυκνοκατοικημένη με αυξημένη κίνηση οχημάτων.
«Αόρατο» STOP
Η οδός Ακρίτας είναι ο δρόμος που οδηγεί από την περιοχή της Ρέμβης προς την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ η οδός Αρριανού οδηγεί από το κέντρο της Ξάνθης στο ίδιο σημείο. Η διασταύρωση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, αφού από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες μαθητές με μηχανάκια, πηγαίνοντας στο 2 ο Ενιαίο Λύκειο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων, οι οποίοι κατέρχονται από την οδό Ακρίτας, αδυνατούν να δούνε την πινακίδα «STOP», αφού αυτή βρίσκεται πίσω από εμπόδια, με αποτέλεσμα να γίνεται αντιληπτή την τελευταία στιγμή, χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης από τους οδηγούς, έχοντας πολλές φορές ως συνέπεια τα απότομα φρεναρίσματα και ενίοτε τις συγκρούσεις με τους διερχόμενους οδηγούς από την οδό Αρριανού.
Κάτοικοι περιοχής: «Ας γίνει επιτέλους κάτι»
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Για την αντικειμενικότητα του προβλήματος όμως, πρέπει να αναφερθεί και η επιπολαιότητα και απερισκεψία των οδηγών, οι οποίοι πολλές φορές κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, σε επικίνδυνα σημεία.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα