Γενική

ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η Ε.Α.Σ ΞΑΝΘΗΣ στα πλαίσια της προσπάθειας για πραγματική αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στην περιοχή μας διοργάνωσε το Σάββατο 7- 3- 2009 με μεγάλη επιτυχία, ημερίδα με ομιλητή τον γεωπόνο κ. Βακάμη Δημήτρη , με σκοπό την εγκατάσταση της καλλιέργειας του ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ στο νομό Ξάνθης . Μετά από διερεύνηση και αφού διαπιστώθηκε ότι το ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ είναι μια καλλιέργεια που
ταιριάζει στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής μας,
απαιτεί υποδομές σαν αυτές που έχει δημιουργήσει η Ε.Α.Σ.- ΞΑΝΘΗΣ (Διαλογητήριο- Συσκευαστήριο- Ψυγείο φρούτων) και
το κυριότερο; ότι μόνο σε παρθένες για το ροδάκινο περιοχές σαν τη δική μας, μπορούν να εφαρμοσθούν από την αρχή οι σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί και εξασφαλίζουν πολύ μεγάλες αποδόσεις, μικρό κόστος παραγωγής, ανώτερο ποιοτικά προϊόν και με υψηλότερο στρεμματικό καθαρό κέρδος σε σχέση με τις ετήσιες καλλιέργειες που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. πιστεύει ότι οι αγρότες του Ν. Ξάνθης μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δημιουργήσουν τη βάση για να αναπτυχθεί η δενδροκομία στην περιοχή μας δίνοντας μια σοβαρή διέξοδο σε πολλούς παραγωγούς.
Η ΕΑΣ Ξάνθης δέχεται δηλώσεις ενδιαφέροντος από τους αγρότες του νομού Ξάνθης για την καλλιέργεια του ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ, έως 15- 5- 2009.

ΞΑΝΘΗ 9- 3- 2009

Σχετικά Άρθρα