Γενική

Αθώος ο εκδότης μας Σταύρος Καρυπίδης

Δικαστική Απόφαση Σταθμός για την ελευθεροτυπία στον νομό Ξάνθης

Αθωώθηκαν επίσης και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι εκδότες, ο Σταύρος Βλαχόπουλος της Φωνής της Ξάνθης, και η Ελένη Διαφωνίδου της εφημερίδας Εμπρός

Χτες αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το δικαστήριο που αφορούσε στη μήνυση που κατέθεσε ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τοπείρου και δικηγόρος κ. Γιώργος Παυλακάκης κατά του κ. Χρήστου Φεταχίδη και τριών τοπικών εφημερίδων (XanthiNews, Φωνή, Εμπρός) που δημοσίευσαν επίμαχη επιστολή τον Μάρτιο του 2008, επιστολή που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Φεταχίδη για εξύβριση, ενώ με μια απόφαση σταθμό στην ελευθεροτυπία αθώωσε και τους τρεις εκδότες και τις εφημερίδες της Ξάνθης που είχαν δημοσιεύσει την επιστολή Φεταχίδη.
Το δικαστήριο που είχε τεράστιο ενδιαφέρον από δημοσιογραφικής, αλλά και από πολιτικής πλευράς, το παρακολούθησε το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης της Ξάνθης δεκάδες πολιτικοί παράγοντες της πόλης, αλλά και τηλεοπτικός σταθμός Εθνικής Εμβέλειας. Τον εκδότη μας υπερασπίσθηκε άξια, ο νεαρός δικηγόρος και φίλος του πάνω από όλα Χρήστος Καρολίδης, οι δε άλλοι δικηγόροι ήταν για τον κ. Σταύρο Βλαχόπουλου η κα Μαρία Καραγεωργιάδου, ενώ για την κα Ελένη Διαφωνίδου ο κ. Γιώργος Χουλιάρας.
(Περισσότερες λεπτομέρειες επί της διαδικασίας στην αυριανή μας έκδοση).

Σχετικά Άρθρα